Политика

Борисов: Повече няма да съм премиер и не ми пука какво ще кажат

Борисов: Повече няма да съм премиер и не ми пука какво ще кажат

 

1010x570

 

 

Аз няма да съм повече премиер и не ми пука какво ще кажат, но като гражданин съм възмутен от медиите. Създават внушения, канейки министър Шишков и не задавайки никакъв журналистически въпрос за Велико Желев. Всяка сутрин този красавец Шишков е по телевизиите. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в емоционална реч пред симпатизанти на партията в Плевен, визирайки действията на служебното правителство.

 

 

 

Той отправи яростна критика към служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков, който по всички медии атакувал качеството на строителството на пътища по времето на управлението на ГЕРБ. Според Борисов Шишков играе ролята на бухалка на „Продължаваме промяната“. „Разконцентрират ни служебните министри, като ни нападат, но ние не пискаме като тях“, посочи бившият премиер.

„На вас прави ли ви впечатление как правят други кампанията. Как пълнят зали, как си правят политиките. Те знаят, че ГЕРБ побеждава ПП навсякъде“, коментира Борисов.

 

 

В отговор на въпрос от залата, той каза, че вече няма никакъв шанс да се построи АЕЦ „Белене“. „Светът е така разделен, че който каже, че ще има атомна централа „Белене“, той ще ви излъже. След войната и агресията на Путин няма как да се говори за това“, подчерта Борисов.

 

 

ГЕРБ ще направи всичко възможно след 2 април да има правителство. ПП са в същата ситуация, в която ние бяхме преди 2 години – всички можеха помежду си (да се коалират), но не искаха с ГЕРБ. Сега всички можем помежду си, но никой не иска ПП. Това е патова ситуация.

Това заяви Борисов в Плевен, където продължава предизборната му обиколка. В залата имаше повече от 600 привърженици на ГЕРБ.

 

 

„Област Плевен е една от най-тежко пострадалите в цялата страна. Не искам да се спирам на левчето, което крадяха. Чудовищната инфлация… Ние ще сме първа политическа сила с резултат, който да ни даде самочувствие“, каза от трибуната водачът на листата на ГЕРБ-СДС Пламен Петров.

 

 

„Ще ви кажа няколко лицемерни неща. Магистрала „Хемус“ щеше да е готова, ако ГЕРБ беше на власт. А те не работеха, само разплащаха. Порочните процедури за инженеринг са на второ място по лицемерие. Цяло лято и есен тази година една дупка няма да има кой да запълни дупките. Никой в 50-годишната история на България не е оставял страната без пътна поддръжка. Те това успяха да направят“, разгневи се Николай Нанков. Според него през тежките зими са се разходвали около 80 млн. лв., а ПП само за два месеца са изразходвали 158 млн. лв. без да има сняг. За година и половина „Промяната“ спрели плащанията към бизнеса. А за 2 г. нямало нито един ремонтиран километър.

 

 

„Ние сме обеднели 4 пъти. Това показва тоталния провал на всички управляващи за тези 2 г. Защо намалиха мандатите в Плевен. Защото районът обезлюдява. Ако беше лесна магистралата за правене, Тодор живков нямаше да я направи само до Правец“, каза от трибуната Бойко Борисов.

 

„Вие сте три пъти по-бедни, от тази страна на планината. Затова ви взимат мандатите. Защото сте незначителни. Пуснеш БТВ – Шишков. Снощи се прибирам – пак Шишков. Един красив, а нито един журналистически въпрос към него. Как не ви е срам?Как може да не питате какви пари е дал на тази фирмата? Но съм възмутен – една – другата. Красавец, непостроил нищо. Дупка-яма. Призовавам за пореден път Радев да изкара бюджета и финансовото състояние на страната. То е в катастрофа. Уважаваната Лена Бориславова казва, че ГЕРБ страхували хората. Не е вярно. Те знаят, че ГЕРБ ги бие. Една госпожа вчера пуснала за нов „Магнитски“.

 

 

 

Вчера помолих нашите хора да попитат американското посолство да попита има ли право да уведомява която и да е политическа сила за подобни неща.

 

 

 

Според Борисов Кирил Петков винаги се обърква. „Затова ги няма. Затова се скриха зад Лена Бориславова сутринта“, каза лидерът на ГЕРБ.

 

„Предполагам, че искате да чуете и нещо оптимистично. Хубавото е, че Плевен е с най-много лекари на глава от населението“, пошегува се той.

 

„Хубаво е, че вчера Слави Трифонов се е извинил за Руди Гела. И ние имаме за какво да се извиним. Но, като гледам листата, е добре. Без „Хемус“ Северът няма никакъв шанс“, каза Борисов.

 

 
Радев и служебния министър-председател да покажат какво има в портфейла, призова той.

 

„Ние оцеляваме, не сме в рецесия, само заради войната в Украйна. И второто – ние сме най-големият износител на ток“, категоричен е Борисов.

 

Той уточни, че кандидат-депутатите в листата на ГЕРБ-СДС в Плевен са по-млади и по-умни от Кирил Петков и Асен Василев.

 

„Светът така е разделен, че който ви каже, че ще има АЕЦ „Белене“, ви лъже. Всичко е под санкции. Няма как да дойде инженер. Затова приехме закон и в Козлодуй ще правим два нови ядрени реактора“, каза Борисов.

 

Той обеща, че ГЕРБ ще направи всичко възможно след 2 април да има правителство. „ПП са в същата ситуация, в която ние бяхме преди 2 г. Всички можеха помежду си, но не искаха с ГЕРБ. Сега всички можем помежду си, но никой не иска ПП. Това е патова ситуация.

 

 

 

На Радев му е много трудно. Когато отиде някъде и знае, че няма партия, а трябва да разчита на нашия отговорен държавен дълг. Целият ангажимент е негов. Пепетата му скачат. Той, за да им угоди, праща Шишков по телевизиите. Жал ми е за хората. Днес е събота и вместо да си готвят манджите, те са дошли на партийно събрание“, каза лидерът на ГЕРБ.

 

 

Той уточни, че от София до Плевен имало поне 20 билбордове на „Има как“ и само 1 на ГЕРБ. „И се сетих за Нексо, това не е ли купен вот. Залели са всичко с билбордове. При мене като дойдат за пари, нямаме“, обясни Борисов.

 

„Много обичам да се забавлявам като гледам телевизия. Идват и ги питат за какво ли не. Но не и да поискат поне на хартия да донессат проект за мостове, тунели. Едни репортажи правят и съобщават как днес Еконта, как му беше името на човека, пуска нов ферибот. Кирил Петков излита със самолет до Скопие. Един полет и няма повече. Наивният народ ги гледа. Ние сега трябва да мислим само как да оцелеем. Еконта знае защо влезе в политиката. Влезна в пощите, направи каквото можа и всичко му е наред“, завърши Борисов.

 

Източници: „Епицентър“, „Дневник“

Политика

More in Политика

171172315952409

Посланикът на САЩ за разглобката на властта: Разочаровани сме, но не е наша работа да се месим в тези дискусии

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024