Политика

Президентът: Не може партиите да се крият в миналото, зад Паметника на Съветската армия

Президентът: Не може партиите да се крият в миналото, зад Паметника на Съветската армия

big_10073

 

 

Не е за вярване, че точно в разгара на предизборната кампания партии, и то с огромни амбиции да управляват, вместо да излагат ясни програми и решения за проблемите на хората, се крият в миналото. Крайно неуместно е в разгара на социална криза, на война в съседство партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия и в същото време да искат да го разрушат. Този коментар направи пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от novini.bg. 

 

 

 

Той коментира и отношенията ни със Северна Македония. „Вярвам, че европейското бъдеще на Република Северна Македония изисква двустранните отношения с България да бъдат освободени от идеологемите на тоталитаризма“, посочи държавният глава. Според него, само тогава ще има поле за истински и пълноценен диалог.

 

 

 

Коментар Радев направи и за високите цени на хранителните продукти в страната. „Очаквам, че предприетите от служебното правителство действия за щателни проверки за установяване на нелоялни търговски практики, за качеството на храните, за повече информация за ценообразуването ще доведат до изсветляване и нормализация на пазара. Цялата събрана информация ще бъде предадена на Комисията за защита на конкуренцията.

 

 

 

За да имат ефект мерките, каквито и да са те, трябва да имаме нещо, което до момента не е разработено в България. А именно: всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното ценообразуване. В момента служебното правителство работи усилено за изграждането на такава система. Очаква се да заработи в най-скоро време“, посочи той.

 

 

 

„Отдавна алармирам за този проблем. Правителството предприе мерки за възможност за изтребители втора ръка на лизинг. Това е изключително трудно към момента. Никой в момента не се лишава от способностите, които има. Затова Министерството на отбраната е длъжно да изчерпа абсолютно всички опции. Няма към момента такава предоставена възможност“, коментира още президентът.

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024