Политика

Президентът: Не може партиите да се крият в миналото, зад Паметника на Съветската армия

Президентът: Не може партиите да се крият в миналото, зад Паметника на Съветската армия

big_10073

 

 

Не е за вярване, че точно в разгара на предизборната кампания партии, и то с огромни амбиции да управляват, вместо да излагат ясни програми и решения за проблемите на хората, се крият в миналото. Крайно неуместно е в разгара на социална криза, на война в съседство партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия и в същото време да искат да го разрушат. Този коментар направи пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от novini.bg. 

 

 

 

Той коментира и отношенията ни със Северна Македония. „Вярвам, че европейското бъдеще на Република Северна Македония изисква двустранните отношения с България да бъдат освободени от идеологемите на тоталитаризма“, посочи държавният глава. Според него, само тогава ще има поле за истински и пълноценен диалог.

 

 

 

Коментар Радев направи и за високите цени на хранителните продукти в страната. „Очаквам, че предприетите от служебното правителство действия за щателни проверки за установяване на нелоялни търговски практики, за качеството на храните, за повече информация за ценообразуването ще доведат до изсветляване и нормализация на пазара. Цялата събрана информация ще бъде предадена на Комисията за защита на конкуренцията.

 

 

 

За да имат ефект мерките, каквито и да са те, трябва да имаме нещо, което до момента не е разработено в България. А именно: всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното ценообразуване. В момента служебното правителство работи усилено за изграждането на такава система. Очаква се да заработи в най-скоро време“, посочи той.

 

 

 

„Отдавна алармирам за този проблем. Правителството предприе мерки за възможност за изтребители втора ръка на лизинг. Това е изключително трудно към момента. Никой в момента не се лишава от способностите, които има. Затова Министерството на отбраната е длъжно да изчерпа абсолютно всички опции. Няма към момента такава предоставена възможност“, коментира още президентът.

Политика

More in Политика

марин

Тъжна вест! Отиде си вицепрезидентът Ангел Марин

март 18, 2024
преговори

Габриел: Приех мандата с чувство на отговорност. Денков: Съставът на кабинета е неприемлив

март 18, 2024
споразумние

Ето го споразумението, по което са работили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Борисов постигна целите си, има последната дума

март 18, 2024
2a7479d543144c81d344ceb5c342f57d

Валентин Вацев: Животът на сглобката приключва след изборите в САЩ. Ето защо тя е нужна на Посолството

март 14, 2024
960x540

Сглобката в НС прие американска технология за АЕЦ „Козлодуй“

март 14, 2024
171034298861188

Обратното броене започва в петък, Габриел трябва да предложи правителство до 22 март

март 13, 2024