СВЯТ

Си Дзинпин тотално игнорира мераците на американците, на европейския слугинаж и нефелния съд в Хага и покани Владимир Путин да посети Китай!

Си Дзинпин тотално игнорира мераците на американците, на европейския слугинаж и нефелния съд в Хага и покани Владимир Путин да посети Китай!

 

960x540

 

Си Дзинпин тотално игнорира мераците на американците,на европейския слугинаж и нефелния съд в Хага и покани Владимир Путин да посети Китай!

 

 

Китайският президент Си Дзинпин покани руския президент Владимир Путин да посети Китай през 2023 г.Той заяви това на 21 март, докато беше в сградата на правителството, където преговаря с руския премиер Михаил Мишустин.

 

 

Мишустин също получи покана за Китай. Си Цзинпин призова за активизиране на работата на междуправителствените структури на двете страни.Припомням, че за последно Владимир Путин посети Китай през февруари 2022 г., дни преди началото на операцията в Украйна.

 

 

 

Развитието и укрепването на отношенията с Русия е стратегически курс на Китай, подчерта Си Дзинпин.

 

 

„Курсът на Китай към укрепване на стратегическото сътрудничество с Русия е непоклатим. И двете страни полагат усилия за национално развитие и възраждане, подкрепят многополюсния свят и демократизацията на международните отношения“, каза китайското външно министерство, отразявайки посещението на президента на републиката в Руската федерация.

 

 

 

На свой ред премиерът Мишустин отбеляза, че правителствата на Руската федерация и Китай ще осигурят изпълнението на договореностите, които ще бъдат постигнати днес на най-високо ниво по време на разговорите между Путин и Си.

 

 

Йордан Халачев

СВЯТ

More in СВЯТ

тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024