Криминално

Стана ясно колко пари са думнали бандитите от инкасото във Враца

Стана ясно колко пари са думнали бандитите от инкасото във Враца

 

инкасо

 

 

Заподозрян няма. Извършителите се издирват. Става въпрос за кражба, а не за грабеж. Няма насилие върху служителите и всичко е станало доста потайно, казаха от полицията 

 

 

Около 300-400 000 лева са отмъкнали при обира на инкасо автомобила, паркиран на паркинга на голям супермаркет в 11.00 ч. предиобед в сряда във Враца. Това съобщи директорът на ОД на МВР в града, старши комисар Цвятко Нинов на брифинг заедно с представители на прокуратурата.

 

 

 

Часове по-рано полиция и жандармерия блокираха цяла Враца заради обира. Проверяваха се багажниците на коли, както и съмнителни превози.

 

 

 

Не е ясно още дали бандитите са разбили ключалките на колата, или тя е била отключена, докато двамата охранители са били в супермаркета. Няма как да се провери и на видеозаписи, тъй като магазинът не е разположил камери на паркинга.

 

 

 

Свидетели обаче има и те се издирват, обясни шефът на врачанската полиция. По думите му е било изгубено ценно време от половин час, докато отговорникът за фирмата в СОТ 161 позвъни на полицията за обира.

 

 

Кражбата е станала около 11.00 часа, а едва в 11.27 служителят на охранителната фирма се е обадил на МВР. Това е станало, след като първо той се е озовал на мястото на кражбата.

 

 

 

„Автомобилът е бил паркиран около 10.45 часа на паркинга. Служителите са влезли в магазина за извършване на инкасова дейност и при излизането им е направило впечатление, че ключалката на страничната врата е била взломена или отключена. Виждат, че парите в автомобила ги няма“, заяви старши комисар Нинов.

 

 

 

„Работим по различни версии“, уточни той. Шефът на полицията обясни, че към момента няма и информация колко души са били крадците.

 

 

 

 

„Конкретен заподозрян няма. Извършителите се издирват. Става въпрос за кражба, а не за грабеж. Няма насилие върху служителите и всичко е станало доста потайно“, каза още комисар Нинов.

 

 

 

„Има свидетели, забелязано е лице. Издирваме свидетели, има хора, които дават определени данни“, добави полицейският шеф.

 

 

 

„Най-вероятно са се оттеглили с автомобил“, каза още той, като поясни, че затова първата работа на полицията след сигнала е била да заварди всички изходи на Враца.

Случаят е под надзора на Районна прокуратура – Враца.

 

Флагман

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024