СВЯТ

ЧВК „Вагнер“ започна щурм на подземен укрепен район на ВСУ на дълбочина 350 м в Бахмут / ВИДЕО

ЧВК „Вагнер“ започна щурм на подземен укрепен район на ВСУ на дълбочина 350 м в Бахмут / ВИДЕО

 

ezgif-5-d9a174ebd3

 

 

Части на ЧВК „Вагнер“ щурмуват подземната част на Артьомовския металообработващ завод (АЗОМ).

В момента боевете в подземната част на завода АЗОМ са затруднени поради факта, че дълбочината на подземния комплекс е около 350 метра.

Това от своя страна не позволява използването на артилерия и гранатомети поради опасност от срутване на подземния комплекс.

Въпреки това, два добре информирани източника наведнъж потвърдиха факта, че частите на ЧВК Вагнер са успели да напреднат доста напред – украинските части присъстват тук, но в много малък брой.

 

 

 

Разчистването на подземния комплекс може да отнеме много време, но не може да бъде изоставено, тъй като тази част от предприятието се свързва с други райони на града и може да доведе до неочаквана контраатака от украинската армия.

 

 

В момента използването на части на ЧВК „Вагнер“ в подземния комплекс принуждава да спре настъплението на земята, но руските части успяха да се закрепят тук доста успешно.

 

 

 

В западната част на Артьомовск продължават ожесточени боеве. В същото време артилерията все още се използва активно, при това както от частите на ЧВК „Вагнер“, така и от силите на украинската армия.

 

 

Въоръжените сили на Украйна продължават да напускат щурмуваният от ЧВК „Вагнер“ Артьомовск.

 

 

 

 

Ако по-рано се предполагаше, че изтеглянето на украинските войски от града е засечено само от западна посока, то появилите се в мрежата видеокадри също показват, че изтеглянето на украинската армия се извършва и в югозападна посока, въпреки че се предполагаше, че този район се контролира от силите на ЧВК Вагнер.

 

 

На видеозаписи, получени от журналистите, се вижда как украинските военни се придвижват югозападно от Артьомовск. Съдейки по информацията, получена от последния клип, през деня те са успели да напреднат 3-4 километра и с голяма степен на вероятност те се придвижат покрай южните предградия на Артьомовск. Това се доказва и от преминаващия там електропровод на мрежа с напрежение 500-750 kV.

 

 

 

Кадрите, като се има предвид текущата ситуация, са направени преди не повече от 2-3 дни. В същото време трябва да се обърне внимание на сравнително малката група украински военни, движещи се на значително разстояние един от друг, с цел, както се очаква, да не попаднат в засада от ЧВК Вагнер  .

 

 

Този факт опровергава твърдението, направено по-рано от въоръжените сили на Украйна, че украинските войски запазват присъствието си в града.

 

Блиц

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024