81-годишната актриса бе открита мъртва в дома си в столичния квартал „Изток“ в края на октомври м.г. Сигналът до тел. 112 бе подаден от нейни съседи, които забелязали, че от няколко дни не е излизала от вкъщи. За да влязат в апартамента, полицаите са разбили вратата. По тялото на Донева е имало следи от насилие.

 

 

 

Ивет Стайкова беше привлечена като обвиняема за това, че умишлено е умъртвила Виолета Донева, като я наранявала многократно с нож по главата, шията и гръдния кош. Това е довело до остра кръвозагуба, в резултат на което настъпила смъртта ѝ.

 

 

 

Защитникът на 18-годишното момиче поиска по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“, защото Ивет е неосъждана, няма следи по оръжието от нея и няма преки доказателства за престъпление. По време на предишно заседание защитата обяви и че дванадесетокласничката злоупотребява с наркотици от 14-годишна като има и няколко престоя в клиники. Направила е и предполагаем опит за самоубийство, като се е хвърлила на линиите на метространция „Европейски съюз“.

 

 

 

Пред съдебния състав обаче момичето невъзмутимо заяви „Не ми пука“, когато апелативните магистрати и дадоха право на последна дума.

 

 

 

Обвиняемата остава зад решетките, тъй като според САС има опасност да извърши друго престъпление, ако е на свобода, или да се укрие. Има доказателства, че Ивет Стайкова пребивава на различни адреси.