САЩ

В секретни документи на американското разузнаване се говори за смъртта на Зеленски

В секретни документи на американското разузнаване се говори за смъртта на Зеленски

v-sekretni-dokumenti-na-amerikanskoto-razuznavane-se-govori-za-smartta-na-zelenski-1

 

 

 

 

Таен разузнавателен документ на американското разузнаване, цитиран от The New York Times, който беше сред изтеклите в интернет през последните дни, разглежда какво може да се случи в Украйна през следващите месеци. Разглеждани са дори сценарии на възможна смърт на Володимир Зеленски или Владимир Путин.

 

 

 

Анализът на Разузнавателното управление на Пентагона очертава четири сценария „уайлд кард“ и как те биха могли да повлияят на хода на конфликта в Украйна. Хипотетичните сценарии включват смъртта на президентите Владимир Путин и Владимир Зеленски, отстраняването на ръководството в руските въоръжени сили и украински удар по Кремъл.

 

 

В документа се казва, че войната вероятно няма да приключи скоро. Документът за възможните сценарии е доста типичен за тези среди, отбелязва The New York Times. Той е предназначен да помогне на военни офицери, политици или законодатели да мислят за възможните резултати от големи събития, оценявайки последиците от тях.

 

 

Докладът е с дата 24 февруари и е с надпис „ЕДНА ГОДИНА“, което предполага, че анализът е извършен една година след началото на инвазията. Един от четирите хипотетични сценария показва какво може да се случи, ако Украйна удари Кремъл. Идентифициран е широк спектър от потенциални последици. Събитието може да доведе до ескалация, при която Путин да отговори на общественото недоволство, като стартира пълномащабна военна мобилизация и да обмисли използването на тактически ядрени оръжия. Или пък обществените страхове биха могли да го накарат да преговаря за уреждане на войната.

 

 

 

Администрацията на Байдън беше особено притеснена от възможен удар срещу Москва от Украйна, тъй като това може да предизвика драматична ескалация от страна на Русия. Опасностите от подобно нападение от Украйна са една от причините Съединените щати да не са склонни да предоставят ракети с по-голям обсег на Киев. Докладът описва различни възможни сценарии, без да оценява какво е най-вероятно да се случи. Американски служители отказаха да кажат дали документът е истински, но не оспориха автентичността му.

 

Дир БГ, Факти бг

САЩ

More in САЩ

хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024
1010x570

Тръмп: Смъртта на Навални ми изясни, че САЩ е залязваща и проваляща се нация

февруари 19, 2024