Русия

Кремъл: Следим западните разузнавателни агенции заради видео, публикувано от ЦРУ / ВИДЕО

Кремъл: Следим западните разузнавателни агенции заради видео, публикувано от ЦРУ / ВИДЕО

песков

 

 

В свои коментари, относно публикувано в „ЮТюб“ видео, насърчаващо руснаците да се свържат с американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ), Кремъл днес заяви, че собствените му специални служби следят западните разузнавателни дейности, предаде Ройтерс.

 

 

Краткото видео на руски език, озаглавено „Защо се свързах с ЦРУ: моето решение“, се появи на официалния канал на ЦРУ в „ЮТюб“.

 

 

ВИДЕОТО ТУК:

https://www.youtube.com/watch?v=B0Wo6NbWRmE&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.24chasa.bg%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

 

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не му е обърнал внимание, но добави, че е убеден, „че нашите специални служби наблюдават това пространство по необходимия начин“.

 

 

„Всички ние знаем много добре, че ЦРУ и другите западни разузнавателни служби не отслабват своята активност на територията на нашата страна“, каза още Песков.

 

 

ЦРУ се опитва да вербува руснаци и чрез публикуването на пропагандни видеоклипове в приложението „Телеграм“, предаде ТАСС. Служителите на американското разузнаване създали канал в приложението. В публикация в него вчера те заявяват, че „за първи път ЦРУ е установило присъствие в „Телеграм“, за да се свърже с онези, които смятат, че е необходимо да сътрудничат на управлението“.

 

 

В канала в „Телеграм“ било публикувано и пропагандно видео на руски език. В съобщението се посочва, че службата е особено заинтересована от получаването на информация „за икономиката или висшето ръководство на Руската федерация“.

 

 

 

Служители от ЦРУ вчера потвърдиха пред репортери на американската телевизия Си Ен Ен, че очакват да получат от руснаците „информация, от която се нуждаят Съединените щати“, чрез публикуване на съобщения и видеоклипове в „Телеграм“ и социалните медии, предаде БТА.

 

БТА, 24 часа

Русия

More in Русия

1010x570

Москва отговори на предизвикателството: Доставката на Ф-16 за Украйна крие колосални рискове за Запада

май 20, 2023
phpz6annh_559x345

Русия обяви за издирване прокурора от Хага, издал заповед за ареста на Путин

май 19, 2023
na-lov-za-putin-zapadat-razchita-na-oligarsite-slujitelite-po-sigurnostta-i-mafiata-video-4

Русия ще обяви за издирване съдиите от Международния наказателен съд, издали заповед за арест на Путин

май 11, 2023
1010x570 (2)

Путин нареди мобилизация на запаса, 2 млн. отиват на военно обучение

май 10, 2023
парадът

Путин: Западните елити забравиха докъде ни докараха нацистките претенции за световно господство

май 9, 2023
1010x570

Русия се нареди сред 10-те най-големи икономики в света за първи път от 8 г. насам, въпреки санкциите

май 7, 2023