Политика

Радостин Василев: Пълни лъжи са, че са правени записи по групите и централите (На живо)

Радостин Василев: Пълни лъжи са, че са правени записи по групите и централите (На живо)

 

Image_14543950_40_0

 

 

 

Ще напусна „Продължаваме промяната“, това е предателство, каза той

Пълни лъжи са, че са правени записи на групите, по централите. Това не отговаря на истината. Най-вероятно г-н Петков се притеснява от някакви други записи, с които аз не разполагам.

 

 

 

Това обяви на пресконференция бившият спортен министър в кабинета „Петков“ Радостин Василев. По-късно обаче той разказа, че наистина има запис, но на заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“ от неделя. Подчерта, че то не било тайно, а се провело с около 50 души онлайн (Виж още надолу.).

 

 

 

Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ. 1 година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е напът да се формира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство, каза той.

 

 

Във фейсбук Василев анонсира пресконференцията си, добавяйки: „Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!“. Към него върви и видео, в което има отрязъци от записи като „Мишо Бирата“, кадри напомнящи за „Барселонагейт“ и снимките с кюлчета. Веднага се появиха спекулации дали той няма да опита да „разбие“ коалицията, търсейки недоволни от колаборацията с ГЕРБ.

 

 

 

По-рано днес ген. Атанас Атанасов заяви, че записите, които Василев възнамерява да представи, са правени в парламента и партийни офиси на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“. Той смята, че част от записите са направени с телефон.

 

 

 

Ако някой се опита да заблуди избирателите на „Промяната“, нека види какво става с ИТН, каза Василев.

 

 

Хората вече не искат да ходят на избори, защото тотално противоположни проекти, под някаква невероятна форма, а това е дълбоката държава – структури със съвсем различни идеи да се събират с конкретни цели. Десетки пъти сме говорили с Кирил Петков, че няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, а ние сега ще имаме министър-председател, ще се разпределят регулатори, областни управители и др. Г-н Петков и Денков ми казаха преди седмица, че нашето правителство на малцинството, „Няма да бъде антикорупционен и затова не ни трябват хора като теб, Радостине“, разказа той. Василев обясни, че преди дни се случило събитие, което го накарало да даде пресконференцията, иначе щял просто да гласува „против“ правителството и да напусне парламентарната група.

 

 

 

Истината е много грозна. Тя коства съществуването на ПП като проект. Те ще трябва да обясняват на своите избиратели. Стигна се до един момент, че този танц изби в това коалиционно правителство и миналата неделя аз получих имейл от председателката на НС на ПП Таня Солтанова, че в неделя ще има организационен съвет, а аз не съм член на ПП, който ще е онлайн. Това събиране започна в 10:15, аз издържах да го слушам до 12,30 ч., защото имам ученик и на сутринта трябва да го изпращам на училище. Това е записът, който направих, събранието. Легнах си в 12,30 ч. и го пуснах на рекординг, за да мога да заспя. Записът е 4 ч. и половина.

 

 

 

Станах в понеделник в 7,30 ч. и изслушах останалата част, останах потресен. Във вторник събрах членовете на гражданското движение, за да решим какво ще правим. Взехме решение, че ние не можем да скрием от обществото това, което става, каза Василев. Те направили 5-6 минутен обзор.

 

 

Радостин Василев
КАДЪР: БНТ
СНИМКА: Велислав Николов
Радостин Василев
КАДЪР: БНТ
СНИМКА: Велислав Николов

Политика

More in Политика

австрия - 1

Тесла! Австрия светкавично отхвърли призива на Фон дер Лайен – няма да ни пусне за Шенген

септември 14, 2023
тренд-1

Тренд: Дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ е близо 7%, 6 партии влизат в парламента при избори днес

септември 14, 2023
абровски

Експерт: Кабинетът пада до месец, ако НС гласува отпадане забраната за внос на зърно от Украйна

септември 14, 2023
big_1497

Радев след среща с ръководството на „Лукойл Нефтохим“: България очаква надеждни доставки и предвидими цени на горивата

септември 13, 2023
вътев-1

Земеделският министър Вътев изолиран – не знаел, че забраната за внос на украинско зърно няма да се удължава

септември 13, 2023
1010x570 (1)

Тагарев назначи бивш инструктор в МВР на Украйна за шеф на военните ни заводи „ТЕРЕМ“

септември 12, 2023