Политика

Мрежата кипна след новата битка Радев-ПП/ДБ, във вторник София ще пламне!

Мрежата кипна след новата битка Радев-ПП/ДБ, във вторник София ще пламне!

ezgif-5-f7d252f29a

 

 

Мрежата завря след безпрецедентната реч на президента Румен Радев, който връчи втория мандат на акад. Николай Денков и „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, ясно подчертавайки, че го прави само защото Конституцията го задължава. 

 

 

Припомняме, че Радев посече представителите на ПП-ДБ, заявявайки че връчването на мандата е нецелесъобразно след скандала със записите от Националния съвет на ПП, които дискредитират страната ни пред Европа. Президентът открито призова „Промяната“ и Денков да не реализират мандата, а веднага да го върнат.

Ето и част от коментарите в социалните мрежи:

 

Стефан Ташев

Радев се гаври с клетниците от ПП-ДБ, Чистача, Гнома, Молеца и Каката. Липсват две знакови лица-Мария Габриел и Христо Иванов.

 

 

Калоян Маджуров

Президентът изгони ПП.Конституцията го задължавала, иначе не би им дал мандата. Повече от 2 години циркове, честни гангстери и “родолюбци”.Ей до тука я докарахте.#ПодмянатаПродължава

 

 

Калина Андролова 

Браво на Радев!!!! Хареса ми как се обърна към девиантите! Беше перфектен. Не мога да отрека. Върнете мандата, некадърници!

 

 

Николай Бареков

ГЕРБ бойкотира Втория мандат на измамниците! Браво на Бойко и Радев!

 

 

Мажд Алгафари

УНИКАЛЕН

Така им наби канчето Президента Румен Радев на келешите дотътрили се да получат втория мандат, че ще го помнят десетилетия.

Само като го чух, че се представи като президент и ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ми стана ясно, че ще им натрие носовете.

РЕСПЕКТ, г-н Президент!

 

 

По същото време стана ясно, че във Фейсбук граждани организират протест срещу водената от президента Румен Радев политика. Демонстрацията е насрочена за утре, 30 май, от 18.30 часа пред сградата на президентството.

 

 

„На 30.05 от 18:30 се събираме пред Президентството! България е парламентарна република, пълноправен член на ЕС и НАТО и трябва ясно да го заявим на всички! Президентът отдавна е показал, че не работи в полза на българското общество и за българските интереси, а за руските такива. Неговите служебни правителства са най-продължителните в българската история след 90-та година, като същевременно прокарва руско влияние в страната и ни отделя от европейската общност“, заявяват организаторите.

 

 

„Няма да позволим да се превърнем в Беларус! Президентът трябва да е президент на всички българи и да се съобразява с решенията на парламента!“, се казва още в призива за протест.

 

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024