Русия

Путин: Западните елити забравиха докъде ни докараха нацистките претенции за световно господство

Путин: Западните елити забравиха докъде ни докараха нацистките претенции за световно господство

 

парадът

 

 

Западните елити са забравили до какво доведоха нацистките претенции за световно господство. Това каза в реч по време на парада в чест на 78-ата годишнина от победата във Великата отечествена война на Червения площад в руската столица президентът на Русия Владимир Путин.

 

 

„За Русия няма враждебни нации нито на Запад, нито на Изток. Срещу Русия отново е започнала война, но страната ще гарантира сигурността си”, каза още Путин.

 

 

Той заяви, че украинският народ е станал заложник на държавния преврат през 2014 г. и плановете на Запада.  Според президента на Руската федерация това е причината за катастрофата в Украйна.

 

 

Путин каза, че „цивилизацията се намира в преломен момент“. По думите му Западът провокира конфликти и преврати, унищожава ценности в името на това да продължи да диктува своите правила.

 

 

 

Парадът бе открит от суворовците от Московското военно музикално училище „В. М. Халилов“, а преминаването на механизираната колона по традиция ще започне с емблематичния съветски танк Т-34.

 

 

Група знаменосци изнесоха флага на Русия и Знамето на победата на Червения площад, издигнато над Райхстага от войници от 150-та Идрицкая дивизия през 1945 г.

 

 

 

На централния подиум са руският президент Владимир Путин, лидерите на Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан – Никол Пашинян, Александър Лукашенко, Касим-Жомарт Токаев, Садир Джапаров, Емомали Рахмон, Сердар Бердимухамедов и Шавкат Мирзийоев, като както и ветерани и гости на събитието.

 

 

 

Домакин на парада е министърът на отбраната на Русия генерал от армията Сергей Шойгу, събитието е водено от главнокомандващия Сухопътните войски генерал от армията Олег Салюков. След доклада на министъра за готовността за парада, държавният глава на Русия Владимир Путин започна речта си.

 

 

 

Гласове

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024