Политика

Радостин Василев: Пълни лъжи са, че са правени записи по групите и централите (На живо)

Радостин Василев: Пълни лъжи са, че са правени записи по групите и централите (На живо)

 

Image_14543950_40_0

 

 

 

Ще напусна „Продължаваме промяната“, това е предателство, каза той

Пълни лъжи са, че са правени записи на групите, по централите. Това не отговаря на истината. Най-вероятно г-н Петков се притеснява от някакви други записи, с които аз не разполагам.

 

 

 

Това обяви на пресконференция бившият спортен министър в кабинета „Петков“ Радостин Василев. По-късно обаче той разказа, че наистина има запис, но на заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“ от неделя. Подчерта, че то не било тайно, а се провело с около 50 души онлайн (Виж още надолу.).

 

 

 

Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ. 1 година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е напът да се формира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство, каза той.

 

 

Във фейсбук Василев анонсира пресконференцията си, добавяйки: „Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!“. Към него върви и видео, в което има отрязъци от записи като „Мишо Бирата“, кадри напомнящи за „Барселонагейт“ и снимките с кюлчета. Веднага се появиха спекулации дали той няма да опита да „разбие“ коалицията, търсейки недоволни от колаборацията с ГЕРБ.

 

 

 

По-рано днес ген. Атанас Атанасов заяви, че записите, които Василев възнамерява да представи, са правени в парламента и партийни офиси на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“. Той смята, че част от записите са направени с телефон.

 

 

 

Ако някой се опита да заблуди избирателите на „Промяната“, нека види какво става с ИТН, каза Василев.

 

 

Хората вече не искат да ходят на избори, защото тотално противоположни проекти, под някаква невероятна форма, а това е дълбоката държава – структури със съвсем различни идеи да се събират с конкретни цели. Десетки пъти сме говорили с Кирил Петков, че няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, а ние сега ще имаме министър-председател, ще се разпределят регулатори, областни управители и др. Г-н Петков и Денков ми казаха преди седмица, че нашето правителство на малцинството, „Няма да бъде антикорупционен и затова не ни трябват хора като теб, Радостине“, разказа той. Василев обясни, че преди дни се случило събитие, което го накарало да даде пресконференцията, иначе щял просто да гласува „против“ правителството и да напусне парламентарната група.

 

 

 

Истината е много грозна. Тя коства съществуването на ПП като проект. Те ще трябва да обясняват на своите избиратели. Стигна се до един момент, че този танц изби в това коалиционно правителство и миналата неделя аз получих имейл от председателката на НС на ПП Таня Солтанова, че в неделя ще има организационен съвет, а аз не съм член на ПП, който ще е онлайн. Това събиране започна в 10:15, аз издържах да го слушам до 12,30 ч., защото имам ученик и на сутринта трябва да го изпращам на училище. Това е записът, който направих, събранието. Легнах си в 12,30 ч. и го пуснах на рекординг, за да мога да заспя. Записът е 4 ч. и половина.

 

 

 

Станах в понеделник в 7,30 ч. и изслушах останалата част, останах потресен. Във вторник събрах членовете на гражданското движение, за да решим какво ще правим. Взехме решение, че ние не можем да скрием от обществото това, което става, каза Василев. Те направили 5-6 минутен обзор.

 

 

Радостин Василев
КАДЪР: БНТ
СНИМКА: Велислав Николов
Радостин Василев
КАДЪР: БНТ
СНИМКА: Велислав Николов

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024