Здраве

Тъжна вест: Внезапно ни напусна очният лекар д-р Петър Димков-внук

Тъжна вест: Внезапно ни напусна очният лекар д-р Петър Димков-внук

димков

 

 

Известният очен лекар и ирисолог д-р Петър Димков е починал внезапно в събота на 65-годишна възраст. Тъжната вест съобщи офталмологът проф. Александър Оскар, началник на Клиниката по очни болести в Александровска болница, където над 35 години работи д-р Димков.

 

 

Ирисологът е внук на прочутия лечител Петър Димков и син на известната художничка Лили Димкова, която също се занимава с билколечение. Тя е на 90 години и продължава да рисува.

 

 

За момента не се съобщава причината за кончината на медика, но негови колеги споделят, че са изненади от тъжната новина и че за тях смъртта му е неочаквана.

 

 

Д-р Петър Атанасов Димков е роден в София през 1958 г. Завършва Медицина в Киев, Украйна през 1985 г. Специализира Очни Болести в УМБАЛ „Александровска“ от 1986 г., където работеше до настоящия момент. Д-р Петър Димков е специалист-очен хирург в областта на катаракталната и витреоретиналната хирургия с 35-годишен стаж.

 

 

Внукът на Петър Димков наследява от него способността да лекува и с билки

 

 

„Ще запомним д-р Димков като добър и почетен човек, лекар и преподавател. От името на всички колеги от клиниката и катедрата по Офталмология, поднасям искрени  съболезнования на семейството и близките на д-р Димков. Почивай в мир, д-р Димков!“, написа проф. Оскар.

 

 

Опелото ще се състои на 14.06.2023 г. (сряда) от 12:00 часа в църквата “Света София”.

 

Художничката Лили Димкова вярва, че страхът разболява, а хубавите мисли лекуват

 

 

Д-р Петър Димков-внук смяташе, че прочутите билкови рецепти на дядо му са приложими и в съвремието. „Аз продължавам да използвам всички негови материали, рецепти и методи. В някаква степен те са малко трудни за прилагане, но това не значи, че са невъзможни.

 

 

Дядо ми смяташе, че когато човек е болен сериозно, това е своего рода карма от миналото, която сега изкупува. Той твърдеше, че за да изкупиш стари грехове, трябва да вложиш нещо от себе си, даром нищо не се дава. Даром дори не можеш да оздравееш. Човек трябва да положи усилия, за да се спаси от болките и болестите.

 

 

Дядо съветваше още – „Чисти мисли, чисти помисли, добри дела”. Това ни прави благородни и човеци. И ако съзнанието ни е насочено в такъв позитивизъм, това може да бъде и своеобразна рецепта за здраве. Чистите помисли и дела облагородяват човека, те му дават светлина и посока за живот“, споделяше очният специалист.

 

 

„Петър Димков винаги повтаряше, че България е един от силните енергийни и духовни центрове в света. Той сравняваше Рила като сила с Хималаите, нищо че са три пъти по-големи и високи от нашата планина“, казваше наследникът на известния лечител.

 

 

Лупа бг

Здраве

More in Здраве

b22bdd02010bb833326cae13c97a9a50

Пак се започва: СЗО бие тревога – жесток скок на Ковид-19, идва със съсиреци и мозъчна мъгла

септември 1, 2023
зъболекар - стол

Зъболекар осъди пациент, защото го обидил във Фейсбук / СНИМКА

юли 12, 2023
zhena-zagubila-deteto-si-karlovo-iskam-658

Това е прокълнато отделение – проплака Богдана, загубила детето си в карловската болница

юли 1, 2023
asian female pharmacist checking drug on shelf in pharmacy store Thailand

61% от българите по-често търсят помощ от фармацевт, вместо от лекар, сочи проучване

юни 25, 2023
миланов

Тъжна вест: Почина доайенът на българската анестезиология и реанимация проф. Милан Миланов

юни 14, 2023
ДОКТОР

Скръбна вест! Внезапно почина началникът на Кардиологично отделение в „Пирогов“

май 18, 2023