В Народното събрание днес ПП-ДБ окончателно напуснаха собствените си антикорупционни идеи

Spread the love

дб-пп

 

В Народното събрание днес ПП-ДБ окончателно напуснаха собствените си антикорупционни идеи.

Спасявайки имунитета на Бойко Борисов и то с гласуване „въздържал се“.

 

 

Имунитетът на Борисов, а и на всеки един депутат, беше заплашен поради развилняната бухалка Иван Гешев. Затова и той не биваше да бъде дават при онези обстоятелства.

 

 

Но днес, когато Гешев не е главен прокурор, „спасяването“ на Борисов е нелепица и смешка в името на неясно какво. Ако е в името на клеченето на едни хора в Министерския съвет – да си кажат. „Искаме да сме министри, Бойко Борисов ни го осигурява“ – по-честно е.

 

 

Колкото до гласуването „въздържал се“ – в оня изтекъл запис от заседанието на ПП, Кирил Петков (няма да цитирам нецензурното) обяснява на колегите си, че в момента в България не е време да се „въздържаш“, а да се поеме ясна отговорност.

 

 

Липсата на ясна отговорност, която ПП-ДБ отказват да поемат е красноречива.

 

 

Впрочем, с гласовете на ПП-ДБ мина антикорупционният закон, който създава условия за политически чадър над бъдещите разследвани политици. Вижда се, че ПП-ДБ вече не се гнусят от корупцоята на Борисов.

 

 

Това беше ясно още когато пред бТВ Кирил Петков избегна въпроса дали ще предложи Бойко Рашков за шеф на антикорупционната комисия.

 

 

Апропо, когато на коалицията викаш ротация, тя си остава коалиция. Както и когато си продадеш там-каквото-си-имаш-за-продаване в името да седиш на власт не добиваш качество на управленец, нали…

 

 

Полина Паунова