Политика

Новият протест на психодесницата: Борисов и Пеевски вече не са мафия, тук не е МАсква и импийчмънт за Радев / СНИМКИ + ВИДЕО

Новият протест на психодесницата: Борисов и Пеевски вече не са мафия, тук не е МАсква и импийчмънт за Радев / СНИМКИ + ВИДЕО

phpol8hid_559x345

 

 

Нов протест пред президентството с нови послания.

 

 

 

Вече няма искания за разследване и затвор за Борисов и Пеевски, с чиито партии днес градската десница в лицето на ПП-ДБ договори конституционно мнозинство, атаката е друга.

 

 

 

Причина за недоволството е връчването на втория мандат, когато президентът каза, че мандатът е дискредитиран и призова ПП-ДБ да го върнат неизпълнен.

 

 

България е парламентарна република, в която следва да има разделение и взаимен контрол между властите, а това означава работещ парламент, редовно правителство и съдебна система с независим съд и отчетна прокуратура, заявяват организаторите от Инициативата „Правосъдие за всеки“, предаде Евроком.

 

С тези си публични провокации той нарушава Конституцията, която е положил клетва да спазва, с оглед на последствията – създаване на предпоставки за провалянето на още един парламент и съответното удължаване на едноличната му власт със служебни правителства.

 

 

Да, властта се услажда, но тя и покварява, когато се упражнява без насреща ѝ да стоят предвидените в основния ни закон контролни механизми. Нека не забравяме, че България е парламентарна, а не президентска република и се надяваме такава да си остане, заявяват организаторите

 

 

 

Демонстрантите издигнаха лозунги „Радев, свободен си да залезеш на Изток“, „Радев – национален предател“, „Мунчо, чий е Крим?“.

Снимка: БГНЕС

Казваме „Тук не е Москва“, обаче има едни хора, които искат тук да е Москва, а се възползват от всички благини на свободния свят. Трябва да проявим мъдрост, търпение и да отстоим нашите ценности, заяви Божанков.

 

 

Към 20:10 ч. шествието се отправи към НС, а към 20:45 ч. стигна до Орлов мост.

Към 20:10 ч. шествието се отправи към НС, а към 20:45 ч. стигна до Орлов мост.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024