ИНЦИДЕНТИ

Бой във влака, пътник налага с юмруци млад мъж след спор с кондукторката

Бой във влака, пътник налага с юмруци млад мъж след спор с кондукторката

 

169017864781715

 

 

Мъж твърди, че е бил нападнат във влака от София за Варна. Пътник от съседно купе му нанесъл удари с юмрук в лицето и корема, докато кондукторката стояла безучастно и наблюдавала побоя, каза водещият на „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев.

 

 

 

Именно тя провокирала атаката, твърди потърпевшият. Скандалът тръгнал, след като кондукторката му направила забележка, че се е заключил в купето. Мъжът обаче твърди съвсем друго.

 

 

 

„Бях нападнат от неизвестно лице. Скандалът беше между кондукторката и мен. Влизайки в купето, тя дърпа вратата и си мисли, че е заключена. А, всъщност, самите врати във всички композиции заяждат“, разказва потърпевшият Георги Георгиев.

„Тя влиза, застава по средата и ми държи сметка. Пита ме: „Защо вратата не се отваря, защо заключи?” Аз отговорих: „Госпожо, не се заяждате с мен. Моля, изпълняйте си служебните задължения”, добавя пострадалият.

 

 

 

Той обяснява, че по време на размяната на реплики между кондукторката и него се намесва неизвестен мъж от съседното купе. „Той попита защо крещим. Попита дали знаем, че във вагона има дете. Аз го помолих да напусне купето”, посочи Георгиев, според когото след това започнало насилието. Твърди, че е получил удари в слепоочието и корема.

 

 

 

 

„Има свидетели. Много хора дойдоха, скупчиха се и се чудиха какво става, а кондукторката повтаряше „точно така, само се прави на интересен цяла вечер“, добавя той.

 

 

„Двама униформени дойдоха, установиха кой е потърпевшият и кой е нападателят. Отведоха ни при жандармерията на гара Пловдив“, разказва мъжът.

 

 

 

Той споделя, че е завършил специалност Железопътен транспорт в София и от малък мечтаел да стане кондуктор във влак.

 

 

Директорът „Оперативна дейност” в БДЖ инж. Анатолий Атанасов пък обясни, че по случая тече вътрешна проверка. „Малко преди влизането на влака в гара Стамболийски пътник търси съдействие от началника на влака, като пред него се обажда на полицията. В гара Пловдив ги чака полиция. Двамата пътници, между които е възникнал скандалът, както и свидетел, са свалени. Към онзи момент пътникът не е предявил претенции”, посочи той.

 

 

 

Ако бъдат установени неправомерни или непрофесионални действия от страна на служителите на БДЖ, ще им бъде потърсена дисциплинарна отговорност. Според инж. Атанасов не е възможно кондукторът и пътникът да са влезли в пререкания заради заялата врата. „Нашите колеги всеки ден отварят тези врати и са наясно, ако има проблем”, уточни директорът в БДЖ.

Флагман

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
171588389594627

Стана ясно коя е жертвата след фаталния удар с Кирил Петков! Състоянието на съпругата на починалия е критично

май 16, 2024
171587144824916

Кирил Петков с първи думи след катастрофата: Моите огромни съболезнования на близките на починалия, аз не съм пострадал

май 16, 2024
kristiyan-tedi

Стана ясно кои са жертвите от кървавата баня с джип в Пловдив, шофьорът е син на служителка от КАТ / СНИМКИ

май 13, 2024
катастрофа

Няма край: Ад с много ранени на пътя за „Маказа“, дете е с опасност за живота

май 12, 2024
169323482957890

Позорно: Кандидат депутат бяга от полицията в София, отказал тест за дрога, пуснаха го заради имунитет

май 10, 2024