Политика

Паси: България рискува да се превърне в мишена на Русия

Паси: България рискува да се превърне в мишена на Русия

big_19a0

 

 

България рискува да се превърне в мишена на Русия. Трябва да спрем с шикалкавенето. Трябва и да си възстановим суверенитета върху лагер „Камчия“, който е руски. Нападение върху България е възможно, заради петата колона – амалгамата между путинизма и фашизма – тя дава коридор за навлизане на руско влияние. Може както да е след 15, така и след 3 години. Това каза бившият външен министър Соломон Паси пред Нова нюз.

 

 

 

Органите на реда проверяват партия „Възраждане“ за разпространяване на колаж с антисемитско послание, в която участник е Соломон Паси. Сигналът бе подаден от организацията на евреите „Шалом“. От „Възраждане“ обаче отрекоха те да са разпространявали т. нар. карикатура – този канал в „Телеграм“ не бил техен. На колажа се вижда група военни с униформи, наподобяващи тези на германски войници от периода на националсоциализма. Те отвеждат човек с униформа, каквато са носели евреите в концлагерите, който е с лицето на Соломон Паси.

 

 

 

Паси каза още, че имаме две добри новини. „И България, и светът разбраха, че фашистите са фашисти. Усещаме ги по миризмата. Втората е, че атаката на „Възраждане“ е срещу мен, а не срещу емигрантско дете или семейство. Колажът ми е престъпление.

 

 

 

 

Има три тревожни тенденции – на него има фашистки офицери, които подготвят убийство в газова камера на мирен гражданин. Втората е самият надпис – ако не искаш руския газ, ще те отровим с газ-циклон. Това е от класическите методи на Путин да унищожава противниците си – чрез отравяне. Този колаж е политически мотивирана заплаха“, смята той.

 

 

По думите му партия „Възраждане“ трябва да бъде разформирована и забранена. „Мога да направя паралел с Хитлер, но той не е имал мощни външни спонсори, какъвто сега е Москва. Това е атака срещу демокрацията и реда, не само срещу мен“, смята Паси.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024