Европа

Виктор Орбан пред Тъкър Карлсън: Ако някой взриви „Турски поток“, ще го смятаме за причина за война

Виктор Орбан пред Тъкър Карлсън: Ако някой взриви „Турски поток“, ще го смятаме за причина за война

орбан-поток

 

 

Мисля, че е съвсем очевидно, че „Северен поток“ беше взривен от Байдън

 

 

„Ние, унгарците, заедно със сръбския президент, веднага заявихме, че има друг газопровод – „Южен поток“ за газ от Русия през Турция, България и Сърбия – и ако някой би искал да направи с южния коридор това, което беше направено със северния, ще го смятаме за причина за война, за терористична атака и незабавно ще отвърнем. Затова не го правете!“

 

 

Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за уволнения от американската мрежа „Фокс нюз“ водещ Тъкър Карлсън, известен с провокативните си и крайни понякога позиции и неприкрити симпатии и агитация в полза на Доналд Тръмп. Той бе поканен от Илон Мъск да има собствено предаване на платформата „Екс“.

 

 

„Вероятно можете да го направите с Германия, но не и с този район“, допълни Орбан без да уточнява на кого точно говори и как си представя, че Унгария ще реагира, цитиран от Дневник.

 

 

 

„Мисля, че е съвсем очевидно, че „Северен поток“ беше взривен от [президента на САЩ Джо] Байдън – директно или чрез подставени лица. Никой не оспорва това реално. Защо Европа и Германия в частност не казват нищо за това? То буквално разби германската икономика и те нищо не казват?“, бяха въпросите на Карлсън, след които последва отговорът.

 

 

Унгарският премиер не оспори нито едно от така подредените твърдения, за които бившият водещ от „Фокс нюз“ не представя никакви доказателства.

 

 

Той отговаря, преминавайки в саркастичен тон с усмивка, че след експлозиите в Балтийско море „ние ги определихме като терористична атака, но на Запад и в Германия го отхвърлиха, нарекоха го „нещо“, на което Карлсън изпада в бурен смях, а Орбан допълва с известна опорна теза на пропагандата на Кремъл: „Това е нещо като доказателство за липса на суверенитет“.

 

 

 

„Не говорите на руснаците, като казвате това, нали?“, попита Карлсън. „Да, това не беше адресирано към Москва“, отвърна премиерът.

 

 

Европа

More in Европа

австрия - 1

Тесла! Австрия светкавично отхвърли призива на Фон дер Лайен – няма да ни пусне за Шенген

септември 14, 2023
ezgif-2-9d25379877

Русия поставя ЕС на колене: Новият план на Путин за влияние и завземане на територии

септември 13, 2023
ес-2

ЕС забрани на руснаците да влизат в страните му с личните си коли, смартфони, бижута, стоки за лична хигиена

септември 10, 2023
момчета

Киев си иска от Европа мъжете, напуснали незаконно Украйна, Полша започна да ги екстрадира

септември 4, 2023
аро

Бивш френски посланик в САЩ: Заслепената Европа не може да види, че е приключила

август 27, 2023
Sylvain-Itte-696x501

Става напечено: Франция отказа да оттегли посланика си в Нигер и подготвя военна интервенция в бившата си колония

август 26, 2023