ОБЩЕСТВО

Учителят Тео стъписа Карбовски: Зашиха мъртво бебе в корема на починал мъж и го погребаха

Учителят Тео стъписа Карбовски: Зашиха мъртво бебе в корема на починал мъж и го погребаха

тео

 

 

Мартин Карбовски предизвика огромен интерес с интервюто си със знаменитият учител по физика Теодисий Теодосиев, което публикува в своя канал в YouTube.

 

Едва ли някой обаче е очаквал, че преподавателят ще разкаже толкова брутална история, която да шокира дори най-скандалния български водещ.

 

Теодосиев разказа история от времето на социализма, която знае от своята майка, която по професия е била патоанатом.

 

 

Става въпрос за може би най-черната и извратена шега, на която някой е способен.

 

 

В моргата, където работила майката на Теодосиев, бил докаран труп на абортирано бебе.

 

 

Той не бил потърсен дълго време от никого и патолозите започнали да се чудят какво да направят.

 

 

В крайна сметка, те решили да си направят нещо наистина зловещо и го зашили в корема на труп на много дебел мъж и така го изпратили за погребение.

 

 

“Някой ден археолозите ще разкопаят този гроб на мъж и ще намерят в него бебешки скелет. И ще установят, че някои мъже са раждали. Така че има много мистификации в науката, които всъщност имат много баналнообяснение”, коментира прославеният учител по физика.

 

 

Карбовски се оказа толкова шокиран от историята, че остави на пауза останалите теми от разговора с учителя Тео, за да се увери, че тя е истинска.

 

 

Теодосиев потвърди, че случаят е напълно реален.

 

 

 

“Аз мисля, че Тео отваря един нов жанр – реалният филм на ужасите, който се отнася и до вас”, обърна се към зрителите си Карбовски, за да подсили мрачния ефект от разказа на учителя.

 

 

Проблемът с абортите по време на НРБ действително е бил сериозен.

 

Около 5 милиона бебета са абортирани за 45-те години.

 

 

През 1980 година в България са родени 129 176 деца, а абортите са 156 056.

 

По времето на комунизма броят на регистрираните аборти в България е много близък до броя на ражданията – 4.2 млн. изкуствени прекъсвания на бременността срещу 4.9 млн. живородени. В тази статистика не са включени множеството тайно извършвани от специалисти и шарлатани изкуствени прекъсвания на бременността.

 

Чак до 1999 година броят на абортите превишава броя на ражданията.

 

Решение на проблема режимът на Живков вижда в челния опит на братска Румъния.

 

През 1966 г. „Геният на Карпатите“ Николае Чаушеску ликвидира проблема с нежеланието на румънките да раждат с драконски мерки за тотална забрана на абортите. Резултатът е ужасяващ – главоломно нарастват криминалните аборти, често завършващи със смърт или осакатяване на родилките.

 

Изоставените по улиците и пътищата бебета пълнят в геометрична прогресия сиропиталищата. В същото време приетият от ЦК на БКП указ за насърчаване на раждаемостта от 1968 г. не допринася с почти нищо за повишаване на застрашително падащите равнища на раждаемостта на фона на увеличаващите се аборти.

 

Увеличаването на платения отпуск по майчинство по никакъв начин не променя обстоятелството, че младите семейства в НРБ чакат средно по 20 години за жилище, а най-елементарни стоки и удобства, необходими за отглеждането на новородените са в списъка на най-дефицитните неща. В началото на 70-те години режимът в София решава да приложи идеите на Чаушеску за повишаване на раждаемостта като забрани абортите за онези жени, които не раждали или имат по-малко от 2 деца.

 

 

Независимо от това броят на легалните и нелегалните аборти продължава да превишава броя на живородените деца до и след падането на комунизма. Тази крайно неблагоприятна за възпроизводството на българската нация тенденция се обръща едва в края на 1999 г., припомня ДВ

 

През 10-те години на членство на България в ЕС броят на живородените деца вече превишава над два пъти броя на направените аборти.

 

За периода 2007-2016 г. в страната са родени 645.000 деца, а прекъснатите бременности са 277.000

 

ЛИНК КЪМ ИНТЕРВЮТО

https://www.youtube.com/watch?v=kcmPZ-Bl79E&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fpetel.bg%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

шахта

Пак абсурд на пътя: Тролей пропадна в шахта в София / СНИМКИ

юли 25, 2024
румен р

Радев отива с жена си на откриването на олимпиадата в Париж, мандатът остава за след това

юли 25, 2024
гарелов

Лоши новини от „Пирогов“ за състоянието на журналиста Иван Гарелов

юли 25, 2024
Image_18494402_40_0

Пожарът в Гърция премина на наша територия

юли 24, 2024
валери н

Харис бие Тръмп? Класически фейк на БГ медии – съобщава се само 1 проучване, други 10 се премълчават

юли 24, 2024
президентство1

Радев е одобрил друг кандидат за посланик в Украйна, предложен от външния министър през октомври

юли 24, 2024