Нова бомба от съда: Божков опитал да изнасили шефката на Комисията по хазарта

Spread the love

4553943ed4f5d20a46a295300c14ec26

 

 

Шефката на Държавната комисия по хазарта – Мария Филипова е разкрила, че Васил Божков се опитал да я изнасили. Поводът бил, че отказала да вземе подкуп от него.

 

По думите й той я е опипвал, целувал и е направил опит да я изнасили.

 

 

 

 

Може да се направи обосновано предположение относно авторството на длъжностни престъпления, посочи съдия Христина Колева, която наблюдаваше мярката за неотклонение. Тя се позовава на няколко протокола за изземва е и претърсване от различни адреси, свързани с Васил Божков. Сред тях попадат домът му, както офисът на компанията му „Нове холдинг“.

 

 

Съдийката цитира и показания на свидетели. Анка Танкова, Тодор Марков, Людмил Марков, Валери Николов, Красимира Кузманова и други, до един служители на Държавната комисия по хазарта, разказали как се отнемали лицензи. По-рано прокурор Ангел Кънев посочи, че това ставало по заръка на Божков, който „плащал по 10 00 леа на ден на шефа на комисията Огнемир Митев“.

 

Това стана ясно по време на заседанието по гледане на мярката за неотклонение на Васил Божков. Софийски градски съд остави бизнесменът, който се прибра в петък от Дубай, в ареста.

 

 

В съда днес бяха внесени доказателства само по едно от делата срещу Божков. То е свързано с хазартния му бизнес.

 

 

Разпитвана по делото е и бившият министър на правосъдието Екатерина Захариева по отношение на международния паспорт на Божков.

 

 

Преди съдът да се произнесе Божков настоя за по-лека мярка.

 

 

„Аз многократно писах писма до главния прокурор, но той не искаше да се върна от Дубай. Друго няма какво да кажа. Моля за мярка различна от задържане под стража“, заяви той.