Русия

NYT: От Кремъл посочиха следващия президент на Русия

NYT: От Кремъл посочиха следващия президент на Русия

 

МОСКВА1484393883-image-5994884-126

 

Кремъл смята, че в момента в Русия няма основания за мирен договор с Украйна, предава УНИАН.

 

 

Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков пред американски журналисти от The New York Times. Според него в близко бъдеще Русия ще продължи агресивните действия срещу Украйна.

 

 

 

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков говори за президентските избори в Русия през 2024 г. В разговора той каза кой вероятно ще стане победител в надпреварата.

 

 

Журналистите също попитаха дали Москва иска да контролира нови украински територии, които не са били окупирани от руски войски.

 

 

 

„Не. Ние просто искаме да контролираме всички онези територии, които сега са записани в нашата конституция като наши“, казва Песков.

 

 

 

Той е убеден, че на изборите догодина Путин не само ще спечели, но и ще получи много голям процент подкрепа.

„Путин ще бъде преизбран следващата година с над 90 процента от гласовете“, каза той.

 

 

 

Той също така посочи, че в момента руската страна не вижда причина за мирно уреждане на украинския конфликт, така че спецоперацията ще продължи в обозримо бъдеще.

 

 

 

На въпрос дали Русия иска да получи още украински територии, Песков каза, че руската страна иска да контролира онези земи, които са вписани в Конституцията на страната.

 

 

 

„Не. Ние просто искаме да контролираме всички онези територии, които сега са записани в нашата конституция като наши“, казва Песков.

 

 

 

Бившият руски премиер Михаил Касянов пък заяви, че политическото влияние на Путин след началото на войната в Украйна значително е намаляло и той със сигурност ще загуби властта максимум в рамките на следващата година и половина.

 

 

Руският опозиционен политик, социолог и журналист Игор Яковенко обясни, че ако Путин бъде „изтеглен“ от кремълския режим, той веднага ще се разпадне, а самата война срещу Украйна ще приключи.

 

 

 

Друг руски опозиционен лидер Иля Пономарев прогнозира падането на режима на Путин в резултат на военно поражение в Украйна. Той също така смята, че Путин може да не доживее до изборите в Русия догодина.

 

 

 

Руският политолог Дмитрий Орешкин съобщи, че изборите през 2024 г., които се готвят в Русия, нямат никакъв политически смисъл, а резултатите от тях са предвидими.

 

Блиц

Русия

More in Русия

1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024