Политика

БСП и „Възраждане“ спряха изграждането на скеле около Паметника на Съветската армия

БСП и „Възраждане“ спряха изграждането на скеле около Паметника на Съветската армия

big_payimage-600721

 

 

Депутати от „БСП за България“ и „Възраждане“ попречиха да бъде поставено скеле около Паметника на Съветската армия в София.

 

 

Преди обяд два камиона с железа са стоварили скелето на части пред паметника. Депутатите са разбрали и са поискали от областната управа да им предостави заповед за поставяне на съоръжението, както и документи, които да покажат каква е целта му, съобщава БНТ.

 

 

 

По закон като депутати имаме право да поискаме да ни бъдат предоставени документите незабавно. В тях няма класифицирана информация. Беше ни отказано с аргумент, че трябва да отправим писмено искане и до две седмици ще ни дадат отговор. Дотогава обаче ще е свършило всичко“, обясни депутатът от „БСП за България“ Георги Свиленски.

 

 

 

По думите му той държи цялата процедура да бъде законна и подозира, че документите не отговарят на нормативната уредба и затова областната управа не ги предоставя.

 

 

 

Ако се огледате в градината, металното съоръжение до паметника е в много лошо състояние, а на него играят деца. Не знам областната управа да е направила проверка, каквато прави на паметника. Подлезите също са в окаяно състояние, също няма мерки от страна на общината“, коментира и Ивайло Чорбов от „Възраждане“.

 

 

Депутатите се заканиха да останат на място до паметника докато видят документи. На място има и засилено полицейско присъствие.

 

 

 

 

От областната управа на София разпространиха съобщение до медиите, в които се казва че областният управител Вяра Тодева уведомява жителите и гостите на София за изграждането на конструктивно скеле около Паметника на Съветската армия.

 

 

„Конструкцията е пореден етап от изпълнението на Плана за безопасност, който има за цел да запази живота и здравето на гражданите. Същевременно се цели обследване на състоянието на паметника с оглед на предстоящите експертни решения по преместването му. Призоваваме всички към спазване на обществения ред“, пишат от областната управа.

Политика

More in Политика

kiril-petkov

Шоу! Баби от Банкя се гаврят с Кирил Петков в центъра на София: Не те ли е срам, кажи! ВИДЕО

юли 23, 2024
главун

Питат Главчев: Защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожарите – във фургон?

юли 23, 2024
запрянов

Запрянов: НАТО има готови 500 000 души за разполагане и превъзхожда всеки възможен противник

юли 22, 2024
пп-дб-радев

Очаквано, ПП-ДБ приеха втория мандат и го върнаха веднага неизпълнен

юли 22, 2024
четирима дрибей

Атанасов, Петков и Пеевски с охрана от НСО, назначена с общо решение – заради руски заплахи и страх от Путин

юли 21, 2024
452254999_10160235169436367_7116842843305963236_n_1638622628802926974_big

Жителите на село Воден изгониха Петков и Денков: Изчезвайте екскурзианти такива!

юли 20, 2024