СВЯТ

Зеленски пред CNN: Няма да имаме „хепиенд“, трябва да го признаем

Зеленски пред CNN: Няма да имаме „хепиенд“, трябва да го признаем

зелка-1

 

 

 

Украинският президент Владимир Зеленски призна, че контранастъплението на украинската армия няма да има „хепиенд“ за Киев, тъй като въоръжените сили на страната са загубили много военнослужещи на бойното поле.

 

 

 

„Всички искаме да постигнем успех и „хепиенд“. Първо, това не е филм, не трае час и половина. Това е контраофанзива, това не е филм с „хепиенд“, няма да имаме „хепиенд“. Загубихме много хора. „Няма да имаме „хепиенд“, трябва да го признаем“, каза той в интервю за CNN, видео от което беше публикувано в Telegram канала на кабинета на украинския лидер.

 

 

 

Същевремененно Зеленски каза, че доставката на оръжия от Запада за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не означава постигане на бързи резултати на бойното поле. „Докато седим и говорим за това контранастъпление, когато много хора казват, че върви много бавно, то все още продължава“, отбеляза украинският президент.

 

 

 

 

Както съобщи руското министерство на отбраната, украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. Според ведомството за два месеца украинските въоръжени сили са загубили повече от 43 хиляди военнослужещи и около 5000 единици различни оръжия, включително 26 самолета и 25 танка „Леопард“.

 

 

 

Руският президент Владимир Путин подчерта, че украинските войски не са успешни в нито едно направление, посочва ТАСС.

 

 

 

На 2 август CNBC, позовавайки се на свои източници, съобщи, че украинските власти многократно са игнорирали съветите от САЩ за бойни операции, което е предизвикало сериозно недоволство на американската страна. На 20 август „Файненшъл таймс“ публикува информация, че американски официални лица са все по-критични към контранастъпателната стратегия на украинските въоръжени сили и мрачно оценяват перспективите за нейния успех.

 

 

На 24 август The Wall Street Journal, позовавайки се на неназован американски служител, съобщи, че американски и украински официални лица спорят от седмици за стратегия и тактика за съживяване на контранастъплението на Киев. Както отбелязва изданието, въоръжените сили на Украйна са направили корекции в своята стратегия през последните седмици, във връзка с което Вашингтон „изразил сериозно разочарование“.

 

Източник: ТАСС

Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

захароваbig_big_010184c_1_

Лавров е прелетял на път за Скопие над територията на Турция и Гърция. България е отказала разрешение заради Захарова

ноември 30, 2023
армията на германия

В Берлин бият тревога! Армията може да издържи само два дни война

ноември 28, 2023
трагично

Трагедия: Черно море погълна двама младежи, снимали стихията от пристанище / СНИМКА

ноември 28, 2023
768x432

Gazeta Wyborcza: Москва триумфира. Западът ще претърпи тежко фиаско заедно с Украйна

ноември 25, 2023
1010x570

Bild: САЩ и Германия възнамеряват да принудят Украйна да преговаря с Русия

ноември 24, 2023
1700622928-52

Forbes: Американски снаряди се дезориентират в Украйна заради…

ноември 24, 2023