Политика

Тагарев назначи бивш инструктор в МВР на Украйна за шеф на военните ни заводи „ТЕРЕМ“

Тагарев назначи бивш инструктор в МВР на Украйна за шеф на военните ни заводи „ТЕРЕМ“

 

1010x570 (1)

 

 

Оръжейният експерт Калин Димитров е новият изпълнителен директор на военно-ремонтните ни заводи „ТЕРЕМ“, съобщи министерството на отбраната, което е принципал на дружеството и е на подчинение на Тодор Тагарев. Военният министър е подписал назначението му.

„ТЕРЕМ“ изпраща оръжия за Украйна, а новият му директор е работил в МВР на Украйна и е обучавал доброволчески батальони за войната, избухнала в Донбас след Евромайдана в Украйна през 2014 г. Той е бил оръжеен инструктор в украинското МВР, по собствените му думи.

 

 

 

„Калин Димитров е старши-лейтенант от резерва. Има значителен опит в управлението на фирми, свързани с отбраната. Заемал е ръководни длъжности в търговски дружества за производство и модернизация на военна техника. Работил е като консултант в сферата на услугите, свързани с новостите, тенденциите и насоките в областта на военната техника, въоръжение, екипировка и обучение. През есента на 2021 г. организира посещение на делегация от българските ВВС за запознаване с възможностите на украинските предприятия за извършване на ремонт на авиационна и друга техника“, се казва в съобщението на Министерството на отбраната какви са качествата на новия изпълнителен директор на военния холдинг.

 

 

 

В интервю за Нова телевизия от март 2022 г. Калин Димитров се похвали, че е обучавал доброволци в Украйна след 2014 г. и е работил като оръжеен инструктор към МВР в Киев.

„През 2014 година съм работил с два от т.нар. Първи доброволчески батальони. Единият е батальонът „Днепър” от град Днепро и с батальона „Донбас”. Това са батальони от Националната гвардия на Украйна. Това са доста сериозни подразделения, които сериозно участват в отбраната на градовете в Украйна”, разказа Димитров.

 

 

Съветът на директорите на ТЕРЕМ се увеличава от 5 на 7 души. За председател на съвета на директорите е назначен Димитър Стойчев.

 

Автор: obektivno.bg

 

Политика

More in Политика

захароваbig_big_010184c_1_

Лавров е прелетял на път за Скопие над територията на Турция и Гърция. България е отказала разрешение заради Захарова

ноември 30, 2023
лори-2

Лорер се прехласна по Пеевски – станал „говорител на евроценностите“, Ицо Хазарта му се скара

ноември 29, 2023
той-1

Борисов за скандала между Денков и Пеевски: Нека оставим тези момчета да си спорят

ноември 29, 2023
боянова

Светлана Боянова, Аграрна камара: Не е фалшива новина намерението за продажба на държавна земя

ноември 28, 2023
знаме

Ново 20! Гласят скандални промени: Държавата ще отнема българско гражданство при „уронване престижа на институциите“

ноември 27, 2023
радев-нов

Радев: Налагам вето на бюджета, ако депутатите не орежат финансовите авантюри на Асен Василев

ноември 27, 2023