Русия

Ким Чен-ун пристигна в Русия с бронирания си влак, вижте как го посрещнаха… СНИМКИ/ВИДЕО

Ким Чен-ун пристигна в Русия с бронирания си влак, вижте как го посрещнаха… СНИМКИ/ВИДЕО

 

169452803394381

 

 

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун пристигна на официално посещение в Русия. Руската държавна телевизия излъчи видео, в което се вижда как Ким слиза от своя брониран влак и е посрещнат от руски официални представители.

 

 

 

„Посрещнах севернокорейския лидер“, написа в канала си в Телеграм министърът на природните ресурси и председател на междуправителствената комисия по търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество с КНДР Александър Козлов.

 

 

По думите му Ким Чен-ун е бил посрещнат на мост над река Туманная в Приморския край на границата с КНДР. От кадрите се вижда как лидерът на Северна Корея слиза от бронирания си влак и е посрещнат с военен оркестър.

 

 

 

Ким Чен-ун не е придружаван от съпругата, сестра си и дъщеря си. С него е министърката на външните работи Чое Сон-хи.

Според губернатора на Приморския край Олег Кожемяко веднага след церемонията е започнала срещата между министъра на природните ресурси и Ким Чен-ун, на която е присъствал и той.

 

 

 

„Имаме дългогодишни приятелски отношения с нашите съседи и големи перспективи за сътрудничество в селското стопанство, строителството, туризма и други области“, написа губернаторът в канала си в Телеграм.

 

 

 

 

По време на посещението си в Русия се очаква Ким Чен-ун да проведе разговори с руския президент Владимир Путин, който сега е на посещение в руския Далечен изток.

 

 

Москва не уточнява нито датата, нито мястото на срещата.

 

 

Путин е сега във Владивосток за участие в икономически форум, който приключва утре. После той ще посети космодрума „Восточни“, който е на около 1000 километра от Владивосток. Путин не уточни какво ще прави там, но заяви днес, че има предвидена програма и като стигне там, журналистите ще разберат каква е тя.

 

 

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък съобщи за руски медии, че Путин и Ким ще дискутират деликатни въпроси, без да обръщат внимание на американските предупреждения, че ако се договорят за доставка на оръжия, ще бъдат наложени санкции.

 

 

 

 

Бронираният влак на Ким Чен-ун е бавен, но за сметка на това луксозен и просторен, пише руската държавна агенция РИА. Именно с него севернокорейският лидер пристигна в Русия, за да се срещне с Путин.

 

 

 

 

Вътрешността на композицията е декорирана предимно с дърво и е издържана в бели и златисти тонове. В един от вагоните за срещи има розови дивани. Вероятно е напълно излишно да споменаваме, че навсякъде е климатизирано.

 

 

 

 

Във влака лидерът на КНДР има личен кабинет с компютър и сателитен телефон. Освен това Ким Чен-ун разполага с конферентна зала, два вагона-ресторанта и отделен вагон за персонала му.

 
Във вагон-ресторанта работят готвачи, обучени във Франция. Те могат да приготвят всяко ястие от руската, китайската, корейската, японската, френската кухня.

 

Причината влакът да не може да развива висока скорост се крие освен в бронираните му стъкла, но и поради факта, че стените и пода също са защитени с броня.

 

 

Източници: dnes.dir.bg, dariknews.bg

Русия

More in Русия

1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024