Коментари

Първан Симеонов: Да се протестира за социални права не е путинизъм, това е самият европеизъм

Първан Симеонов: Да се протестира за социални права не е путинизъм, това е самият европеизъм

 

първан

 

 

Лично мнение. Знам, че синдикатите у нас са леко казионни, знам, че от протеста ще се възползват и външни, и вътрешни играчи, знам, че намаляването на емисиите е важна цел и пр. Пазенето на природата е императив за мен, а правителството може само да печели моето уважение, ако удържа непопулярни мерки. Но знам също, че всяка наивност в политиката се наказва.

 

 

 

Затова и разбирам скептичността на работници, семейства и народ. Казваха ни как е много важно да затворим едни реактори. Как е важно да подкрепяме коалиции на желаещи в Близкия Изток. Как е важно да избием едни животни в Странджа. И какво ли не още; произволни и разнопорядкови примери. И винаги беше мотивирано с красиви идеализми, с научни доказателства и с доклади на разни институти на шармантни анализатори с шарени чорапи. И с обещание за пари утре.

 

 

 

Кое от това в крайна сметка се оказа наистина важно и полезно, простете!? Като пуснахме Македония, например, пускат ли ни в Шенген? Да, ние, дето се занимаваме с политически изследвания, знаем, че България е в западните организации, защото наистина направи някои непопулярни стъпки.

 

 

И знаем, че от тези западни организации в момента едва ли има нещо по-добро. Но някак не успяваме да го обясним на хората. Защо ли?

 

 

 

Разберете, да се протестира за социални права и работни места не е путинизъм, това е самият европеизъм.

 

 

Колкото повече отстояваш национален интерес, толкова повече – значи – си интергриран в европейската политическа система. Колкото по-активни са съсловията, толкова по-реално е прословутото гражданско общество.

 

 

 

Разберете и още нещо: всяко прекаляване на прозападните, т.е. провластови, интелектуалци, опоркаджии или просто партиен актив създава нови радикали от другата страна.

 

 

Няма да се уморя да го повтарям. Всеки статус за „кръвосмесени джуджета“ и пр. са нови гласове за путинистите.

 

 

Миньорите протестират за работни места, те не обиждат никого и не прекаляват. Ние, високомерните същества, разположени в офиси из София прекаляваме. От нас почва, не от тях.

 

 

Ние сме виновните. Презираме собствените си хора с интелектуално високомерие. Ще се върне този бумеранг!

 

 

Мислете първо за интереса на България като износител, за работните места, а не за абстракции.

 

 

Знам, че това е мръсно производство, знам, че по силата и на естествени пазарни механизми ще замира. Но знам също, че много сме се парили и не бива да бързаме. Отлагайте колкото може повече и през това време действайте за после! И по-спокойно!

 

Първан Симеонов

Фейсбук

 

Коментари

More in Коментари

1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
урумов

Започна промиването на мозъци за покушението срещу Роберт Фицо

май 16, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024