Политика

След като Радев го избра за служебен премиер Главчев хвана гората! Министри в оставка гледат към служебния кабинет

След като Радев го избра за служебен премиер Главчев хвана гората! Министри в оставка гледат към служебния кабинет

745-425-dimityr-glavchev

 

 

збраникът на президента Румен Радев за служебен премиер Димитър Главчев реши да прочисти мислите си с разходка в гората!

 

 

Той показа във Фейсбук, че се е разходил до планински водопад. А това даде повод на симпатизантите му да му пожелаят успех и да му върви по вода.

 

 

„Между разговорите, а те вървят добре“, написа Главчев.

Ден по-рано Радев му възложи да състави служебен кабинет, а той каза, че ще представи Министерския съвет след 1 седмица.

 

 

Министри от правителството в оставка може да останат и в служебното правителство на определения за служебен министър-председател от президента Румен Радев Димитър Главчев, който от понеделник е в неплатен отпуск като шеф на Сметната палата.

 

Това допуснаха пред “Труд news” политически наблюдатели и дадоха като пример изявленията на министъра на земеделието Кирил Вътев, който каза, че би приел да е част от служебното правителство на Главчев.

 

Готовност за среща с Димитър Главчев демонстрира и вътрешният министър Калин Стоянов, който припомни, че е бил поканен като експерт от системата на МВР в кабинета “Денков-Габриел” от Кирил Петков.

 

 

“До момента не съм разговарял с бъдещия служебен министър-председател за поста на вътрешен министър. Предполагам, че ще се случи в следващите дни. Аз нямам политически обвързаности, еднакво отдалечен съм от всички политически партии и техните лидери”, заяви Калин Стоянов.

 

 

Бившият министър на отбраната Тодор Тагарев пък заяви, че няма да участва в новия служебен кабинет на Румен Радев.

 

 

„С мен не е имало контакти по този въпрос. И да имам такова предложение, няма да го приема, защото за разлика от другите служебни кабинети до момента, този е очевидно политически украсен“. Това заяви министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев в предаването „120 минути“ по Би Ти Ви на въпрос дали би приел да е военен министър в служебния кабинет на Димитър Главчев.

 

 

„За съжаление, в последните месеци има много големи разминавания между вижданията на ГЕРБ какво трябва да се прави и това, което аз разбирам като критично важни действия в областта на отбраната“, каза още Тагарев.

Според него нямало как Димитър Главчев да не бъде асоцииран с ГЕРБ.

 

 

В Конституцията няма изрично посочен срок за съставяне на служебно правителство, но държавният глава даде на Главчев 7 дни.

Димитър Главчев се ангажира да представи състав на служебен кабинет “от експерти, неопетнени, некорумпирани и с добро име в обществото”.

 

 

trud.bg

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024