Политика

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

171361364370379

 

 

 

Идеята му е доста авангардна, коментира държавният глава

Предложението на Главчев е авангардно. Той още не е разбрал с какво се е заел като премиер, да не говорим за МВнР. Така държавният глава Румен Радев коментира предложението на служебния министъ-председател Димитър Главчев. Премиерът предложи да оглави поста на външен министър, пише epicenter.bg.

 

 

 

Радев каза, че в петък му се е обадил Главчев с предложението да заеме поста на външен министър. „Аз го посъветвах все пак да проучи малко повече нещата, защото ми се струва, че той все още не е разбрал с какво точно се е заел като премиер, да не говорим за външно министерство“, каза президентът.

 

 

 

По думите на президента в понеделник сутрин ще направят последен разговор. „Ако той държи, аз както съм казвал, приемам всички негови предложения и не се меся в неговата работа. Намесих се само тогава, когато нещата излязоха извън контрол“, каза Радев. По думите му е много важно това правителство да успее и да осигури нормална среда за провеждане на избори.

„Надявам се да осъзнае с какво се заема, много е важно какъв екип от заместници ще се сформира във външно министерство. Нека не си правим илюзии, че Главчев ще може да овладява процесите във външно министерство“, каза Радев.

 

 

 

 

„Искам да отбележа, че макар да му отне почти седмица, Митов най-сетне проумя, че ако го бях назначил на този пост, той щеше да изпадне в тежък конфликт на интереси“, каза Радев.

 

 

 

„Министърът на външните работи е пряко отговорен за организацията на изборите в чужбина, а това няма как да стане, когато на поста е заместник-председател на партия, която е участник в изборите“, каза президентът.

 

 

 

Радев посочи, че не е защитавал Стефан Димитров, а е бил против това зам.-председател на партия да отговаря за избори в чужбина.

 

 

 

„Имаме множество прекрасни дипломати, които са готови веднага да поемат министерството и да свършат работата доста по-добре от Митов“, каза той.

 

 

 

Президентът говори пред журналисти по време на откриването на международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Спортното събитие се състои за 11-и път и тази година ще събере над 1500 участници от 20 държави. Откриването бе в зала „Асикс Арена“ в столицата.

 

 

 

Турнирът е част от събитията на инициативата на държавния глава „Спортувай с президента“, която насърчава и подкрепя физическата активност сред българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания. Румен Радев ще приветства състезателите и ще предаде на организаторите Купата на президента, която в края на турнира ще бъде връчена на отборния победител.

 

 

 

Инициативата „Спортувай с президента“ беше обявена от президента Румен Радев през 2019 година.

Политика

More in Политика

Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024