СВЯТ

В САЩ: Фантазиите на Зеленски са нереалистични. Абсурдна е тезата, че не трябва да преговаряме с Путин

В САЩ: Фантазиите на Зеленски са нереалистични. Абсурдна е тезата, че не трябва да преговаряме с Путин

 

epa07713961 (FILE / COMPOSITE) - Ukranian then Presidential candidate Volodymyr Zelensky (L) talks to the media during the Ukrainian presidential elections in Kiev, Ukraine, 21 April 2019, and Russian President Vladimir Putin (R) gestures while answering a question during his annual press conference in in Moscow, Russia, 23 December 2016 (images reissued 13 July 2019). According to reports, The Ukraine's President Zelensky called Russian President Put on the phone on 11 July 2019 for the first time.  EPA/TATYANA ZENKOVICH/YURI KOCHETKOV

 

 

Целите на Володимир Зеленски за връщане към границите от 1991 година са нереалистични. Украйна трябва да премине в отбрана и да седне на масата за преговори с Владимир Путин, твърди в статия за The New York Times американският сенатор от Охайо Джеймс Дейвид Ванс.

 

 

 

Републиканецът казва, че математиката на Украйна не излиза.

 

 

 

Като се ангажира с отбранителна стратегия, Украйна може да запази ценната си човешка сила, да спре кървенето и да осигури време за започване на преговорите. Но това ще изисква както американското, така и украинското ръководство да приемат, че обявените цели на Зеленски за войната – връщане към границите от 1991 г. – са нереалистични.

 

 

 

Белият дом заявява отново и отново, че не може да преговаря с президента на Русия Владимир Путин. Това е абсурдно. Администрацията на Байдън няма приложим план украинците да спечелят тази война. Колкото по-скоро американците се изправят срещу тази истина, толкова по-скоро можем да оправим тази бъркотия и да посредничим за мир, пише сенаторът.

 

 

 

Джо Байдън иска светът да повярва, че най-голямата пречка пред Украйна са републиканците (и блокираната помощ за 60 милиарда долара в Конгреса). Но това е грешно. Най-голямата пречка пред Киев е математиката. Защото украинците се нуждаят от повече хора, отколкото могат да изпратят на фронта, и повече оръжия и снаряди, отколкото САЩ могат да им осигурят.

 

 

 

60 милиарда долара са малка част от това, което би било необходимо, за да се обърне войната в полза на Украйна. Киев твърди, че ако разполага с толкова, би искала да изстрелва по 7 милиона снаряда годишно. Ние увеличихме капацитета за производство, но максимумът ни е 360 000 годишно. Добрата новина за Украйна е, че дори сега отбранителната стратегия може да работи. Окопаването със старомодни ровове е това, което позволи на Русия да устои на контранастъплението на Украйна през 2023 г.

 

 

 

Поддръжниците на американската помощ за Украйна твърдят, че нашият подход е благоприятен за собствената ни икономика, създавайки работни места тук във фабриките, които произвеждат оръжия. Идеята, че трябва да продължим една кървава и ужасна война, защото е била добра за американския бизнес, е гротескна. Ние можем и трябва да възстановим нашата индустриална база, без да изпращаме оръжия в чужд конфликт.

 

Факти бг

СВЯТ

More in СВЯТ

володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
171363324052742

Бил Гейтс: До две години ще ви храня с вкусни химически масла, за да спасим планетата / ВИДЕО

април 20, 2024