Политика

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

hristo-ivanov-02-1024x701-1

Изборите наближават и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов е отново е решил да използва името на корупционера Делян Пеевски в предизборната си кампания. През 2021 г. той подлъга десните избиратели да гласуват за него с призива „Нито глас за Пеевски“, а през 2023 г. ,без да му мигне окото, седна в скута му.

Преди избори, за пред избирателите, той се кълне в национално достойнство и патриотизъм, зове нито глас да не бъде даван за Пеевски, обещава щедро, че ще гарантира карантина за ГЕРБ и ДПС. И малко след това същият Христо Иванов страстно се хвърля в обятията не на кой да е, а точно на Делян Пеевски. Оказва се, че не само не са поставени в карантина ГЕРБ и ДПС, а ДБ са в тясна колаборация, в сглобка, в общо управление с тях заедно с коалиционните си партньори от ПП.

 

 

 

Сега стана ясно, че предизборната стратегия на ПП-ДБ ще бъде концентрирана в търсене на коалиция „Анти Пеевски“. „Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние в прокуратурата, службите, съдебната власт и регулаторите. Това е целта на ПП-ДБ и това предлагаме на избирателите“, каза Иванов. „Това е фундаменталният въпрос за функционирането на републиката. Това е връщане на Империята на страха. Следващото издание на тази система ще бъде много по-брутално от 2017 година“, предупреди Ивановпред БНР.

 

 

 

На въпрос към Христо Иванов в БНР, защо след като сега съпредседателят на ДПС Делян Пеевски е толкова критикуван, ПП-ДБ е работила с неговата партия в изминалите месеци, Иванов отговори: „ДПС даваше знаци, че не иска повече да е проблем, а иска да е част от решението. Това стана при Мустафа Карадайъ, при друго ръководство. Затова бяхме готови да обсъждаме с тях отделни реформи, част от нашата програма. Когато стана ясно, че Пеевски иска да получи право да определя състава на органите на съдебната власт, да има мнозинства в регулаторите, да си запази контрола в тях, чрез мнозинства, които създава, се стигна до разрива“.

 

 

Като основна цел на ПП-ДБ след изборите Христо Иванов посочи спирането на стремежа на Пеевски да удържи статуквото и „да презареди своето влияние в прокуратурата, съдебната власт, регулаторите и службите“. И уточни, че дали биха си сътрудничели с ГЕРБ зависи от тяхното отношение към съпредседателя на ДПС. „ГЕРБ трябва да се определи какво ще прави. ГЕРБ трябва да решат накъде ще тръгват, дали ще са с Пеевски, който се явява, като съпредседател на ГЕРБ и къде ще седят. Пеевски им провежда оперативки, присъства на събрания на Изпълнителната им комисия, привиква ги“, допълни Иванов. Той обяви, че в преследването на основната си цел ще търсят разговори с всички политически сили и не изключи разговори с БСП и ИТН.

 

 

 

В БНТ Ивайло Мирчев от Да, БГ каза, че се вижда договорка между Пеевски, президента и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в правителството. „Радев отказа да назначи друг външен министър и да смени министъра на земеделието, но в консултациите Радев каза, че не може да се меси кои да бъдат министрите вътре, а сега се оказа, че може. Когато ние индикирахме, че вътрешният министър е проблем за честността на изборите, Радев каза, че не може да се меси, сега Радев каза – не, няма да сменя външния министър. Оказа се, че президентът има влияние, но не иска да го прилага, което означава, че има договорка между Радев, Пеевски и главния прокурор“, каза Ивайло Мирчев.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024