СВЯТ

Блинкен посвири на китара в киевски бар, Захарова го нарече издевателство от най-висш порядък

Блинкен посвири на китара в киевски бар, Захарова го нарече издевателство от най-висш порядък

original

 

 

Мария Захарова нарече „издевателство от най-висш порядък“ изпълнението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, който свири на китара в киевски бар по време на пътуването си до Украйна, съобщава ТАСС. „Антъни Блинкен забравя за кого работи“, възмути се и американският сенатор от Флорида Рик Скот. 

 

 

„Докато светът гори и американци прекарват 221-ия си ден като заложници на „Хамас“ в Газа, Блинкен заминава на представление в Украйна, платено от данъкоплатците. За кого, по дяволите, си мисли, че работи?“, коментира Рик Скот в социалната мрежа X, съобщава 1prime.ru

 

„Мисля, че това е паноптикум. Мисля, че това е просто издевателство от най-висш порядък. Друг е въпросът, че е много възможно това да са шегички или просто някакъв адски непрофесионализъм на тези пиари, които измислят всичко това, които не разбират, не могат да усетят остротата на момента, нито особеното състояние на хората в подобни исторически периоди. Или пък има друг вариант, че това е умишлено“, заяви Захарова в ефира на радио Sputnik.

 

 

Посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Киев показва, че състоянието на нещата на фронта предизвиква тревога в администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, каза по-късно на брифинг говорителката на руското външно министерство.

 

 

 

„Очевидно е, че ситуацията на фронта и военните неуспехи на украинските въоръжени сили будят все по-сериозна тревога в администрацията на Байдън. (…) Усилията на Запада да спаси престъпния режим в Киев чрез увеличаване на доставките на оръжие са обречени на провал; цялата военна техника ще бъде унищожена“, добави Захарова. Законът за мобилизацията, приет в Украйна, е акт на геноцид срещу украинците, коментира още тя.

 

 

 

По-рано украинското издание „Страна“ съобщи, че украинските потребители на социалната мрежа „Екс“ (бивша Twitter) са съсипали от критики държавния секретар на САЩ, след като той свири на китара и пее в един от киевските барове, съобщава ТАСС. Един от потребителите на мрежата говори нецензурно за правителството на САЩ, обръщайки внимание, че „Америка блокира доставките на оръжия и самолети за шест месеца“, а Блинкен „се мотае в центъра на Киев в бар“.

 

Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

ЕС реши да бойкотира Орбан. Унгария отвърна: Държите се като в детската градина

юли 23, 2024
фицо-словак

Фицо заплаши да остави Украйна без дизелово гориво заради блокираните доставки на руски петрол

юли 22, 2024
big_4628

Кремъл с първа реакция след решението на Байдън да се оттегли от президентската битка

юли 21, 2024
Image_18469578_40_0

Байдън обяви, че се оттегля от надпреварата за Белия дом

юли 21, 2024
байдъъън

Байдън непреклонен: Връщам се в надпреварата! 33-ма демократи от Конгреса: Оттегли се!

юли 20, 2024
Image_18458167_40_0

Американски медии: Семейството на Байдън се събра, за да обсъди оттеглянето му

юли 19, 2024