Коментари

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

 

treta-kolaj

 

 

Слънчев майски ден в София, обичайни задръствания, нервни шофьори, характерни за Балканите. В старо ауди, което пръска кал от донесена локва, се вози на задната седалка момченце. Не е пристегнато по европейски – с колани или детска седалка. Напротив, свободно е стъпило на задната седалка, подава главата си през отворения заден прозорец и късият му перчем се развява.

 
Това се случи в края на май 2024-та година. Докато детето поглъщаше света, подпряно на сваления заден автомобилен прозорец в центъра на същия град, София – военният съюз НАТО взе решение, с което могат да се атакуват руски цели от територията на Украйна.

 

 

 

Детето, което се возеше в старото Ауди по улиците на София, не знаеше това. Както не го знаеше и небрежният му баща с мръсната си стара немска кола. Третата световна война започна от София, същият ден. И детето на този мъж щеше да живее в един съвсем нов, непознат свят.

 

 

 

Повечето хора си мислят, че Апокалипсисът идва с гръмовни звуци от небето или изведнъж – като свирепа неочаквана буря. Но хората не знаят, че Апокалипсисът идва с щракане. Щрак-щрак прави една машина някъде далеч, и някъде другаде далеч един град е изпепелен. Спори се много какво точно се чува, когато идва Апокалипсисът. Повечето хора мислят, че се чува тишина. Освен това Апокалипсисът идва бавно и въпреки че всички знаят, че идва – никой не се опитва да го предотврати.

 

 
Така беше и в София на този майски ден. Нито един луд не се опита да протестира срещу някаква среща на НАТО в София, където се казаха официални едни думи, които дори и лудите не могат да кажат. Думи за оръжия, победа, враг, нападения и прочие неща, от които могат да ви настръхнат косите.

 

 

 

 

Само Президентът на България чу тези думи, но не му настръхна косата, защото беше вече стар войник и нямаше коса. Президентът каза нещо срещу войната, Третата световна, която започна този ден в София, но никой не го чу, а телевизиите съкратиха думите му.
Ако българите бяха нормални хора, ако в Европа имаше още нормални хора –  наистина щеше да им настръхне косата.

 

 

 

Но нито една коса не настръхна. Освен косата на детето, стърчаща от вятъра по улиците на София. Детето, което не знаеше какво му готвят баща му, онзи мърляч с Аудито, правителството на България, восъчният вожд на НАТО и спящите болни и стари българи, които не чуха нито Президента, нито почукването на Третата световна война на вратата на Планетата.

 
София приветства тихо Третата световна война, а детето, което щеше да живее в нея – още не знаеше къде и защо се е родило и как ще проклина деня на раждането си. Щеше да проклина и баща си, и восъчните фигури на войната, и града си, и всеки на когото не му настръхна косата. Детето  щеше да  прави това само след няколко години.
Или седмици. Или дни.

 

Мартин Карбовски

Lentata.com

Коментари

More in Коментари

kiril-petkov-voden-585x334

Карбовски съсипа Кирил Петков за „фейк медиите“, припомни му всички негови лъжи и фалшиви обещания

юли 21, 2024
16-01_593700227155076622_big

Докога ще продължава издевателството над търпението и великодушието на Русия?

юли 19, 2024
краевски

Краевски: През 2007 Путлер ни изпрати самолет Ил-76, за да гаси пожарите в старозагорско. Днес нашите БТР-и и гаубици са в Донбас, за да убиват руснаци

юли 18, 2024
451501821_10219623596580933_1213869410060329265_n

ЗИЛ-овете на бай Тошо спасяват днес България и българи в този огнен ад. Няма ги Урсула, Ангела, Макрон, Столтенберг, Мертен…

юли 17, 2024
сиромахов

Иво Сиромахов: Ние, българите, не сме наследници на Ботев и Левски, а на техните предатели

юли 16, 2024
0f319f4d3db543b6a3e00cdda574d43b

Слави Трифонов: Днес ПП-ДБ направиха нещо извратено, искат от президента да отложи връчването на втория мандат с 3 месеца

юли 15, 2024