СВЯТ

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

image_870x_64eb0eca723ca

 

 

 

Руските системи за ПВО свалиха четири американски оперативно-тактически ракети ATACMS на украинските въоръжени сили над Крим. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

 

 

„През изминалата нощ беше пресечен опит на киевския режим да извърши терористична атака с американски оперативно-тактически ракети ATACMS срещу цели на територията на Руската федерация. Четири оперативно-тактически ракети са унищожени от дежурните средства за ПВО над територията на Кримския полуостров“, съобщиха от ведомството.

 

 

 

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова предупреди Вашингтон, Лондон и Брюксел, че всякакви агресивни действия срещу Крим и Кримския мост са обречени на провал и ще получат съкрушителен ответен удар.

 

 

 

„Искам отново да предупредя Вашингтон, Лондон, Брюксел, че всякакви агресивни действия срещу Крим са не само обречени на провал, но и ще получат ответен удар, който ще бъде съкрушителен“, каза дипломатът на брифинг.

 

 

 

През последните дни, продължи Захарова, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) „вече бяха белязани от използването на няколко американски ракети с голям обсег на действие ATACMS, тайно получени преди месец в Крим“. „Според руското министерство на отбраната всички изстреляни ракети са унищожени“, посочи тя. „След Великден Киев очаква да получи първия самолет F-16, който според британците може да бъде използван и в операцията по разрушаването на Кримския мост.“

 

 

 

 

В същото време дипломатът подчерта, че „руските правоприлагащи органи внимателно записват престъпленията на украинските неонацисти“. „Нито едно зверство на киевския режим не остава незабелязано. Замесените лица се идентифицират и изправят пред правосъдието“, увери тя.

 

 

 

Новините от украинския фронт показват, че се развива катастрофална ситуация за украинската армия. Това пък заяви британският анализатор Александър Меркурис в своя видеоблог.

Според Меркурис руската армия няма да спре натиска сега и ще продължи настъплението.

 

 

„Обърнете внимание какво казва Песков. Той говори за нарастващата паника на първа линия и това е информация от първо лице. Така че украинците са в паника, руснаците имат информация от първа ръка за това, която получават от своите войски на фронтовата линия и която е донесена чак до Кремъл. Но след това Песков продължава да обяснява, че сега е много важно да продължим инерцията… Това, което Песков казва, е, че руснаците няма да спират, да забавят натиска. Те усещат, че украинците в района са в капан и затова е дошъл моментът не да отпускат хватката си, а да продължат да упражняват натиск, с други думи да продължат настъплението“, каза експертът.

 

 

„Новините от Авдеевка и Очеретино показват защо наистина са в паника. И коментарите на не кой да е, а на самия генерал Сирски, които не потвърждават напълно паниката, но все пак говорят за сериозна оперативна криза, от която паниката е доста вероятна. Така че ситуацията е много лоша“, каза Меркурис.

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

СВЯТ

More in СВЯТ

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024
фицо

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо / СНИМКИ

май 15, 2024