Русия

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

 

 

Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха постепенно да преместват активите си на територията на Руската федерация.

 

 

Тази ситуация беше улеснена от прекратяването на предоставянето от Кипър и Швейцария на услуги за управление на семейни тръстове в случай на поява на руски граждани в тях.

 

 

Както съобщава Bloomberg, позовавайки се на информиран източник, прехвърлянето на активи в Руската федерация води до рискове от евентуалната им приватизация от държавата.

 

 

 

Според събеседниците на агенцията сега предприемачите трябва да развиват бизнес само в Русия и се опитват да не мислят за възможността за държавна приватизация на активите.

 

 

 

Един от санкционираните предприемачи, който върна активите си в Русия, отбеляза в разговор с журналисти, че сега се опитва да създаде „нов живот“ в Русия.

 

 

Общото богатство на 26-те милиардери, споменати в Bloomberg, на средна възраст 63 години, се оценява на около 350 милиарда долара.

 

 

 

Предвид възрастта им може да се предположи, че сега планират да предадат състоянието на наследниците си. В същото време развитието на икономиката и бизнес секторите в Русия ще зависи от избора на тези хора.

 

 

 

Изданието отбелязва, че някои милиардери държат по-голямата част от богатството си в брой, което е поставено на неназовани места.

 

 

 

Сред такива лица журналистите посочват бившия ръководител на холдинга PhosAgro Андрей Гуриев и основния акционер на Лукойл Вагит Алекперов.

 

Глас нюз бг

 

Русия

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024