СВЯТ

Бивш енергиен министър на Украйна: Отивайте на село, където има дърва за огрев! ВИДЕО

Бивш енергиен министър на Украйна: Отивайте на село, където има дърва за огрев! ВИДЕО

78_tn

 

 

 

Бившият украински министър на енергетиката Иван Плачков съветва украинците да се запасят с дърва за огрев и дори да идат на село, където има такива. Причина за това е тежката ситуация с енергийната система в страната след руските удари. 

 

 

 

 

КритичноБГ припомня, че днес в цяла Украйна са въведени извънредни прекъсвания на електрозахранването. Това съобщи главният изпълнителен директор на украинската енергийна компания YASNO DTEK Сергей Коваленко. Той не уточни кога ще бъдат отменени извънредните прекъсвания на електрозахранването и призова украинците да не използват прекалено често осветлението у дома.

 

 

 

„От сутринта са в сила аварийни изключвания в цялата страна. Графиците не са в сила. Бъдете внимателни“, написа Каваленко, цитиран от News.ru.

 

 

 

По-рано кметът на Харков Игор Терехов заяви, че разработените от компанията „Укренерго“ графици на прекъсванията на електрозахранването в Харковска област не издържат поради претоварване на енергийната система. Ситуацията с електрозахранването на града ще бъде стабилизирана с помощта на оборудване, което не е налично в страната. Политикът изрази надежда за подкрепа от страна на съюзниците.

 

 

 

Бившият енергиен министър заяви: „Ситуацията е много тежка. Съветвам много хора да потърсят приятели и познати в селата и областни центрове, където има традиционно отопление с дърва за огрев, така че през зимата да има възможност да отидат там поне за няколко седмици.

 

 

 

 

Като цяло ситуацията в енергийната система на Украйна през отоплителния сезон ще бъде много застрашителна. Сега положението е критично, а през зимата може да бъде катастрофално.

 

 

 

Видеото може да проследите през линка по-долу:

kritichno.bg

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

ЕС реши да бойкотира Орбан. Унгария отвърна: Държите се като в детската градина

юли 23, 2024
фицо-словак

Фицо заплаши да остави Украйна без дизелово гориво заради блокираните доставки на руски петрол

юли 22, 2024
big_4628

Кремъл с първа реакция след решението на Байдън да се оттегли от президентската битка

юли 21, 2024
Image_18469578_40_0

Байдън обяви, че се оттегля от надпреварата за Белия дом

юли 21, 2024
байдъъън

Байдън непреклонен: Връщам се в надпреварата! 33-ма демократи от Конгреса: Оттегли се!

юли 20, 2024
Image_18458167_40_0

Американски медии: Семейството на Байдън се събра, за да обсъди оттеглянето му

юли 19, 2024