Генерал Наско подозира, че може нарочно да са му сложили охрана, за да го следят

Spread the love

Image_18274189_40_0

 

 

 

Че охраната му от жандармерията му е сложена, за да бъде следен, допусна лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. За нея призна по-рано сутринта в парламента.

 

 

„Като един подозрителен човек мога да си помисля, че ми е сложена охрана, за да ме следят“, каза Атанасов.

 

 

Причините да бъде пазен не сподели, защото не можело да се пита за това. „Не мислете, че на мен ми е комфортно някой да ходи след мен. Има си правила“, обясни той.

 

 

За охраната му написа вчера във фейсбук бившата пиарка на „Промяната“ Дияна Дамянова. Повод за това пък бе въпроса на Атанасов към президента Румен Радев защо снайперисти пазят дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. За това свидетелстват снимки, които се въртят в социалните мрежи от няколко седмици. На държавния глава Атанасов разказа, че „не случайни хора“ му звънели да го питат какво става.

 

 

Днес сутринта пък самият Борисов каза, че има най-висока степен на опасност за него, вероятно заради подкрепата на ГЕРБ за Украйна.

 

 

„Никога не съм искал собствена охрана. Ако някой е преценил, че трябва да има полицейска кола пред моя дом, не съм аз“, обясни съпредседателят на „Промяната“ Кирил Петков защо домът му е пазен денонощно от патрулка на полицията, паркирана пред входа.

 

 

Съмненията в следене не са нови за партията, след като по време на предизборната кампания Петков разказа, че в началото на премиерския му мандат през декември 2021 г. двама от назначените му охранители от Националната служба „Охрана“ са били „къртици“ именно с такава цел – да го следят. Поискал да бъдат уволнени или поне сменени, но получил отказ от шефа на службата.