Политика

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

 

нато-армия

 

 

Страните от НАТО разработват наземни коридори за бързо прехвърляне на американски войски в случай на пряк конфликт с Русия, пише британският вестник The Telegraph.

 

 

Според източници на изданието НАТО разработва множество „сухопътни коридори“, за да изпрати американски войски и бронетехника към фронтовите линии в случай на голяма сухопътна война в Европа с Русия.

 

 

 

Американски войници ще кацнат на едно от петте пристанища и ще бъдат насочени по предварително планирани логистични маршрути, за да се изправят срещу евентуална атака от Москва, казаха официални лица пред The Telegraph.

 

 

Това идва на фона на предупрежденията на висшите лидери на Алианса, че западните правителства трябва да се подготвят за конфликт с Русия през следващите две десетилетия.

 

 

Логистичните маршрути се превърнаха в ключов приоритет, откакто лидерите на НАТО се съгласиха да подготвят 300 000 войници, които да бъдат поддържани в състояние на висока готовност за защита на алианса на срещата на върха във Вилнюс, Литва, миналата година.

 

 

 

Съществуващите планове включват американски войски да кацнат на холандски пристанища, преди да се качат на влакове, които ги транспортират през Германия и нататък до Полша.

 

 

В случай на руска инвазия в НАТО, американските войски ще бъдат изпратени до пристанището на Ротердам, преди да бъдат транспортирани на изток.

 

 

Но зад кулисите се правят и договорености за разширяване на маршрутите до други пристанища, за да се гарантира, че наземната комуникационна линия не може да бъде прекъсната от силите на Москва, пише още изданието.

 

 

 

Генерал-лейтенант Александър Солфранк, началник на логистичното командване на НАТО, каза пред The Telegraph: „Украйна страда много от тези руски ракетни атаки с далечен обсег на логистичните системи.“

 

 

Ако силите на НАТО, навлизащи от Холандия, бъдат ударени от руска бомбардировка или северноевропейските пристанища бъдат унищожени, алиансът ще премести фокуса си върху пристанища в Италия, Гърция и Турция.

 

 

 

От италианските пристанища американските войски могат да бъдат пренесени по суша през Словения, Хърватия до Унгария, която граничи с Украйна.

 

 

Съществуват подобни планове за транспортиране на сили от турски и гръцки пристанища през България и Румъния, за да достигнат до източния фланг на алианса.

 

 

Освен това се изготвят планове за транспортиране на войски през пристанища на Балканите, както и през Норвегия, Швеция и Финландия.

 

 

В тези коридори националните военни няма да бъдат ограничавани от местните разпоредби и ще могат свободно да транспортират пратки без нормални ограничения.

 

Източник: „Труд“

Политика

More in Политика

kiril-petkov

Шоу! Баби от Банкя се гаврят с Кирил Петков в центъра на София: Не те ли е срам, кажи! ВИДЕО

юли 23, 2024
главун

Питат Главчев: Защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожарите – във фургон?

юли 23, 2024
запрянов

Запрянов: НАТО има готови 500 000 души за разполагане и превъзхожда всеки възможен противник

юли 22, 2024
пп-дб-радев

Очаквано, ПП-ДБ приеха втория мандат и го върнаха веднага неизпълнен

юли 22, 2024
четирима дрибей

Атанасов, Петков и Пеевски с охрана от НСО, назначена с общо решение – заради руски заплахи и страх от Путин

юли 21, 2024
452254999_10160235169436367_7116842843305963236_n_1638622628802926974_big

Жителите на село Воден изгониха Петков и Денков: Изчезвайте екскурзианти такива!

юли 20, 2024