Вижте последствията от огнения ад в свиленградските села Равна гора и Левка / СНИМКИ

Spread the love

ад

 

 

Снимки показаха последствията от опустошителния пожар в свиленградските села Равна гора и Левка.

 

 

На кадрите се вижда как огнения ад е унищожил къщи, коли и земеделска продукция.

Заради горещото време и наличието на огнища местните се притесняват да не би огънят да се завърне, и поради тази причина властите в района вземат превантивни мерки.

 

 

Ямболското село Воден също е в пламъци, хората се евакуират сами. Огънят е обградил селото от три страни и местните не знаят къде да потърсят спасение.

 

 

В селото няма ток, комуникациите са затруднени, съобщи БНТ. Горят няколко къщи.

 

 

 

Възрастни хора се спасят с документи и лекарства под мишница. Огънят превзема все нови и нови терени, информира БГНЕС.

 

воден - 2

 

Огънят от пожара в Ямболско навлезе в село Воден. Хората започнаха да се самоевакуират.

Жителите на Воден разказаха, че никой не ги е предупредил да се евакуират. Камбаната на селото обаче е започнала да бие.

 

 

 

Днес, за шести пореден ден военнослужещи с два вертолета – Ми-17 и AS 532 AL Cougar от състава на авиобаза – Крумово участват в борбата с пожарите на територията на България.

 

 

 

В понеделник – 15 юли изпълнените задачи бяха в района на село Левка, община Свиленград, област Хасково. Водоснабдяването се извършваше от микроязовирчета в района. Вертолет AS 532 AL Cougar излетя в 8:27 ч. и изпълни задача с продължителност 8 часа, като направи 75 захода и хвърли 120 тона вода. Вертолет Ми-17 излетя в 9:05 ч., участва в гасенето на пожара в продължение на 8 часа и 30 минути, като бяха направени 66 пуска на 132 тона вода.

 

 

 

Вчера – 16 юли, вертолетите гасиха пожари на три различни места. Най-напред и двата бяха в района на гр. Стара Загора, където вертолет AS 532 AL Cougar за 3 часа и 40 минути направи 25 пуска на 40 тона вода, а вертолет Ми-17 за 3 часа и 17 минути направи 20 пуска на 40 тона вода. Впоследствие вертолет Ми-17 беше пренасочен към района на гр. Стрелча, община Пазарджик, където за 3 часа извърши 18 захода и хвърли 36 тона вода. Накрая и двата вертолета изпълниха задачи в района на с. Отец Паисиево, община Пазарджик. За 5 часа и 10 минути AS 532 AL Cougar извърши 37 захода и хвърли 60 тона вода, а вертолет Ми-17 за 2 часа и 55 минути извърши 22 пуска на 44 тона вода.

 

 

 

Днес отново вертолетите се борят с огнената стихия, като вертолет Ми-17 продължава участието си в гасенето на пожара в района на с. Отец Паисиево, а вертолет AS 532 AL Cougar изпълнява задача в района на с. Воден, община Болярово близо до границата с Република Турция.

 

 

Двата видеоклипа са от днес от с. Отец Паисиево, община Пазарджик.