Очаквано, ПП-ДБ приеха втория мандат и го върнаха веднага неизпълнен

Spread the love

пп-дб-радев

 

 

 

„Продължаваме промяната – Демократична България“ върнаха неизпълнен втория мандат на президента Румен Радев, както вече обявиха, че ще направят. 

 

 

 

Точно в 11 ч. държавният глава връчи втория проучвателен мандат на кандидата за премиер на коалицията …, който обаче върна празна папката на президента.

 

 

Папката прие председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков. На връчването на мандата от ПП-ДБ дойдоха Кирил Петков, Николай Денков, Божидар Божанов, Людмила Илиева, Атанас Атанасов и Надежда Йорданова.

 

 

 

„Не може да се състави стабилно мнозинство в това Народно събрание. Няма да променим подхода си. Наш приоритет е създаването на приветлива среда за бизнеса, намаляване на неравенствата и увеличаване на доходите, по-качествено образование и здравеопазване. Борбата с корупцията не е самоцел, а основно средство за постигане на целите. В този парламент обаче се оказа невъзможно да реализираме приоритетите си“, каза Денков, преди да връчи празната папка на Радев. 

 

 

 

ПП-ДБ изненадващо стана втора по численост парламентарна група, след като от групата на ДПС бяха изключени почти половината депутати, а други пожелаха сами да напуснат.

Миналата седмица представители на коалицията се срещнаха с президента и поискаха време за преговори с другите парламентарни групи, на които предложиха да се приемат 7 закона за три месеца, като след това да опитат да сформират редовно правителство.

 

 

 

Радев обаче отговори, че според конституцията задължението на ПП-ДБ в момента е да се опитат да съставят правителство. Според него част от предложенията на ПП-ДБ изискват квалифицирано мнозинство – затова първо трябва да си изяснят дали ще успеят да получат подкрепа за съставяне на правителство.