Поддръжници на Доган щурмуваха заключената от Пеевски централа на ДПС / ВИДЕО

Spread the love

dps-tsentrala

 

 

Членове на ДПС и депутати от лагера на Ахмед Доган успяха да влязат в централата на партията, която беше заключена от групата на санкционирания по глобалния закон “Магнитски” Делян Пеевски с обяснението, че тече ремонт.

 

 

Събралите се скандират ДПС и облепиха входа на сградата с плакати с надпис “искаме си централата”, “кой затвори централата” и “ДПС без Пеевски”.

 

 

“Близо три седмици централата на ДПС поради ремонтни дейности е изпразнена. Цяла зима имаше ремонтни дейности, но ние работихме. Няма къде да посрещаме нашите структури. Прави се ремонт само на последните два етажа. Сървърът на партията е изключен, имейлите не работят. Достъпът е спрян от ИТ специалисти”, каза Джейхан Ибрямов преди вратата да бъде отворена от ключар.

 

 

Той обясни, че сутринта централата е била отворена и е имало работници, а след това е била заключена. “Може би трябва да зададем въпроса на другия председател”, добави Ибрямов.

 

 

Малко преди това народните представители от лагера на Ахмед Доган, които бяха изгонени или напуснаха контролираната от Делян Пеевски парламентарната група на ДПС се срещнаха в столичен хотел с представители на структурите на партията от цялата страна.

 

 

 

На нея присъстващите подкрепиха искането на Доган за оставката на Пеевски като съпредседател на ДПС, както и на Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански  от постовете, които заемат в партията.

 

 

 

Близо 500 човека от цялата страна и структури – целият актив застава зад д-р Ахмед Доган и искането за оставка на Делян Пеевски и неговото обкръжение, каза след срещата останалит верен на Доган съпредседател на ДПС Джевдет Чакъров и добави, че присъствалите областни координатори, кметове и председатели на общински съвети са призовали за ДПС без Пеевски.

 

 

 

“ДПС е в оздравителен процес и няма да се допусне подмяна в партията”, каза още Чакъров.

“Ще начертаем стъпките напред. Господин Доган не е предвидено да участва в днешната среща, но много скоро ще го видите. Той участва активно в процесите на партията”, каза преди срещата пред БНР Валентин Тончев, който също е от лагера на подкрепящите Доган.

 

 

 

“Според вас това, което се случи с отстраняването на тези 17 народни представители от парламентарната група на ДПС, чрез медиите питам – какъв беше мотивът да бъдат изключени всички тези 17 народни представители? Това е посегателство срещу демокрацията в България”, каза Севим Али, който също е от групата на подкрепящите Доган.

 

Мигнюз