ПП-ДБ още не знаят какво да правят с втория мандат, от ДПС на Доган вече заявиха, че може да ги подкрепят

Spread the love

PP--Shte-badem-konstruktivna-opozitsiya-na-pravitelstvoto--Snimka-BTA_1720369690

 

 

 

Новината, че вторият мандат ще отиде при тях, от ПП-ДБ научиха в пленарната зала.

 

 

Светлините на прожекторите вече са насочени към ПП-ДБ. Неочаквано за тях самите само за няколко минути те се превърнаха от трета във втора политическа сила в парламента и така президентът ще покани на „Дондуков“ 2 не ДПС, а именно тях за връчване на папката с втория мандат.

 

 

Те обаче до момента нямат общо решение, с което да отидат при държавния глава. Защото през последните дни се посветиха на обсъждане какво да правят, ако евентуално са избрани за третия мандат. От ПП са на мнение, че трябва да са опозиция , а ДБ – че има вариант за надпартийно правителство.

 

Решение кое е по-добрият вариант все още нямат, а вече им е нужно, защото със сигурност ще имат шанс да подредят кабинет.

 

 

Новината, че вторият мандат ще отиде при тях, от ПП-ДБ научиха в пленарната зала.

 

От ДПС са склонни след разговори да подкрепят втория мандат на ПП-ДБ. Това заяви Джевдет Чакъров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

 

 

По-рано днес парламентарната група на ДПС изключи председателя на партията Джевдет Чакъров и останалите от сбирката при Ахмед Доган.

 

 

Освен него са изключени Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левен Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Хабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов. Така от втора сила ДПС се превърна в четвърта по численост в парламента и втора по брой на депутатите стана ПП-ДБ.

Според Чакъров се очаква още депутати да напуснат парламентарната група.

 

 

„Има проблем в ДПС. Очевидно с обръщението си вчера д-р Доган обяснява, че са нарушени основните принципи на функциониране на партията ни. Използва и думата „преврат“. Ситуацията е напрегната“, заяви той.

По думите му в момента тече „оздравителен процес“ в ДПС.