Публикуваха военния план на Германия за транзит на 800 000 войници на НАТО на изток

Spread the love

 

1010x570

 

 

 

Германското министерство на отбраната е изготвило планове за действие в извънредни ситуации за потенциален военен конфликт с Русия. Документът предвижда Германия да играе ключова роля като транзитна държава за войските на НАТО, като се очаква нейното население и граждански служби да подпомагат чуждестранни военни, съобщават „Шпигел“ и „Билд“.

 

 

 

Миналия месец германското правителство официално актуализира военновременните си насоки за първи път от 1989 г. насам, които сега включват задължителна военна повинност и принуждаване на производителите да произвеждат военни стоки, както и създаване на тайни складове за пшеница и спешен резерв от ориз и боб.

 

 

 

Съгласно класифицирания „Оперативен план Германия“ (OPLAN DEU) страната трябва да може да организира прехвърлянето на 800 000 войници на НАТО и приблизително 200 000 превозни средства, включително танкове и друга техника, от пристанищата в Холандия и Белгия на изток, в рамките на три до шест месеца.

 

 

 

 

Предполага се, че за тази цел ще бъдат използвани няколко ключови магистрали, което означава, че те ще бъдат затворени за граждански трафик. От местните общности ще се очаква да снабдяват преминаващите военни с храна, жилища, места за почивка и гориво, твърдят и двете медии.

 

 

 

 

Съобщава се, че германската полиция и службите за спешна помощ ще трябва да дадат приоритет на защитата на тези ключови маршрути.

Според „Билд“, позовавайки се на говорител на министерството на отбраната, освен ролята си на логистичен център на НАТО, Германия ще трябва да създаде и голям лагер за военнопленници на своя територия, ако избухне военна конфронтация с Русия.

 

 

 

 

Двете медии цитират генералния инспектор на Бундесвера Карстен Бройер, който изчислява, че Берлин има срок до 2029 г. да се подготви за потенциален военен конфликт с Москва, тъй като Германия предполага, че Русия може да бъде в състояние да атакува НАТО дотогава.

 

 

 

 

Местните общности вече провеждат тренировки за този сценарий. Според Der Spiegel, позовавайки се на кмета на неназован град, местните жители не са проявили никакъв ентусиазъм.

 

Източник: „Обективно“