Търговци тарикати пестят ток: Държат топли хладилните витрини, храната се разваля

Spread the love

 

0bb944c24940b4ae665b07ae3922fdda

 

 

Жегите не стряскат търговците и те пробутват всякакви номера, за да спестят някой лев. За да намалят сметките си за ток, например, в много големи и малки магазини намаляват градусите на хладилните витрини и така подлагат на риск съхранението на хранителните продукти.  

 

 

Затова не се учудвайте, ако саламът е размекнат, сиренето се разпада, а бирата е топла. Просто търговците не поддържат нужните ниски градуси на хладилниците.

 

 

В последните седмици много купувачи се оплакват, че са попаднали на храни, които, въпреки че не са с изтекъл срок на годност, са „мръднали“ или направо развалени.

 

 

Оплакванията са предимно за млечни и месни продукти – особено по-специфичните сирена, като чедър, синьо сирене, пармезан.

 

 

 

Купувачи се оплакват и от колбаси, които определено нямат добър вкус и дори са размекнати и напът да се развалят.

 

 

 

В лошо състояние са и опакованите зелении за салати, като рукола, марули и спанак, които по принцип се съхраняват в хладилните витрини.

 

 

Когато обаче температурата е недостатъчно ниска, те загниват вътре в найлона и напълно губят свежестта си.

 

 

 

Особено ясно се вижда неправилното съхранение при сладоледите. Тъй като търговците пестят и поддържат недостатъчно студени фризери, сладоледите дори не замръзват, а са размекнати и потичат, щом се разопаковат.

 

 

 

„Пълна идиотщина. За да пестят пари, ти продават омекнал и разтекъл се сладолед. Това да не е боза?“, възмущават се клиенти, изпатили от търговци тарикати.

 

Лупа бг