Политика

Борисов във Варна: Докато някои зарязват лозички и говорят глупости, ние правим и градим

Борисов във Варна: Докато някои зарязват лозички и говорят глупости, ние правим и градим

1613304853

 

 

 

Благодарение на Господ България е много по-добре от много други държави. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в храм „Св. Прокопий Варненски“ във Варна, където присъства при освещаването на църквата. Той публикува видео от посещението си във Фейсбук.

 

 

„Радвам се, че Варна вече има още един храм – катедрала. Другият се ремонтира. Благодарение на Господ България е много по-добре от много други държави. Да се благодарим на Господа и да се позоваваме на него. Антихристите ще си получат от Него заслуженото“, посочи Борисов.

 

 

Премиерът получи от Варненския митрополит Йоан в знак на благодарност орден на епархията „Св. апостол Андрей Първозвани“ и като подарък икона на Св. Богородица.

 

 

 

„Докато някои зарязват лозички и говорят глупости, ние правим и градим“, каза той и напомни новата църква, което се изгражда и в Разград.

 

 

„Вашето сърце не позволи да бъдат затворени нашите храмове“, каза владиката със сълзи на очи. А Борисов напомни, че никога няма да затворят църквите.

 

Министър Кирил Ананиев получи Почетен знак на Варненската и Великопреславска митрополия и икона на Иисус Христос. Кметът на Варна Иван Портних получи орден „Свети Преподобни поп Иваневски“.

 

 

1 060 000 лв. отпусна правителството за довършване на строителството и оборудването новата църква, която се изграждаше в продължение на 12 години и бе довършена със средства, отпуснати от Министерския съвет.

 

 

Храмът „Св. Прокопий Варненски“ разполага с фасадно осветление, с многофункционална сграда за социални и културни дейности, със зали за обучение по иконопис, библиотека, зала за събития, социална кухня и лекарски кабинети. Във Варна се ремонтира и катедралният храм „Успение Богородично“, за което правителството отпусна 300 000 лева.

 

 

 

Пред храма Борисов бе посрещнат с викове „Оставка“ от малка група хора, а той се пошегува: „Дядо Владика, не им харесва църквата“

 

Епицентър

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024