Политика

Борисов размаха пръст на руснаците: Спрете да шпионствате в България. Благодаря на главния прокурор

Борисов размаха пръст на руснаците: Спрете да шпионствате в България. Благодаря на главния прокурор

 

boiko

 

Премиерът Бойко Борисов размаха пръст на руските дипломати и заяви: Спрете да шпионствате в България!

 

 

 

Той посети днес ферибота край Силистра и изрази надежда след ферибота най-сетне румънската страна да даде зелена светлина за още един мост над Дунав, предаде 24 часа.

 

 

 “Не мога да не благодаря на главния прокурор и личната му ангажираност, защото това е сложна материя. За пореден път се налага и да се обявяват за нежелани руски дипломати. С вчерашната операция отново се обръщам към техните ръководители да спрат да шпионстват в България. Дружбата си е дружба, но да се шпионства за нашата евроатлантическа, стопроцентова подкрепа… Ние доказахме, че сме сериозни хора”, обясни премиерът и допълни:

 

 
По същия начин България щяла да продължи твърдо и методично да отстоява националната си сигурност. Точно тук се прокрадна и темата със 100-процентовата диверсификация на газа, която обаче според мнозина е просто на думи.

 
“Дружбата си е дружба, но нашето партньорство (евроатлантическо и натовско, бел.ред.) е незаобиколим фактор”, посочи Борисов.

 
“Работа, работа, работа… показваш направеното! Километри магистрали. Така че съм убеден в разума на българите. Като гледам дебатите, то действително е забавно и смешно… Толкова липса на какъвто и да е опит, експертен потенциал… Лесно им е – говорят си, но не разбират. А предстои план за възстановяване – 50 милиарда грант”, поде премиерът малко по-късно пък допълни: Каквото си изберат българите, това щяло да е.

 
„Като си избереш световния шампион по фалиране на банки не може да очакваш друго, освен да фалират още една!”, отсече Борисов, но се усети, че малко сгафи и това никак не приляга на една от големите опорки – благодарение на усилията на кабинета в България вече няма да могат да се фалират банки. Защо? Защото страната ни била в Европейския банков съюз. Затова и Борисов се поправи:

 

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024