Политика

Караянчева: Комунизмът искаше да смаже знаещите и можещите

Караянчева: Комунизмът искаше да смаже знаещите и можещите

 

karaancheva-komunizmat-iskashe-da-smaje-znaeshtite-i-mojeshtite-1

 

 

„Комунистическата власт не зачиташе човешкия живот. Този режим искаше да смаже знаещите, можещите и различните хора – спомнете си престъпния „Народен съд“, изтребил част от цвета на нацията. За да не допуснем мрачните страници от миналото да се повторят, трябва непрекъснато да осъждаме тоталитарните режими и да разкриваме цялата историческа истина за зверствата. Ето защо един от големите успехи на правителството беше включването на комунизма в учебниците по история на десетокласниците“.

 

 

 

Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева при почитането на паметта на жертвите на комунизма в лагера „Слънчев бряг“ край Ловеч.

 

 

 

„Не сме забравили и не сме простили!“ – обяви областният лидер на СДС д-р Георги Митев, кандидат за народен представител от 11 МИР – Ловеч. Пред паметта на мъртвите се поклониха и евродепутатът Александър Йорданов, кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС в Ловеч Ирина Митева, Иван Миховски, Ваня Събчева и Владислав Радоев, представители на политически партии, община Ловеч, граждани.

 

 

 

Днес и водачът на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС за област Ловеч Николай Нанков написа в личния си профил във Фейсбук: „Дълбок поклон пред жертвите на престъпния комунистически режим! Дълбок поклон и пред техните близки, опустошени от нечовешката мъка на една ужасяваща смърт, причинена в уж мирно време от българи на българи. Ловеч не заслужава проклятието „Слънчев бряг“, Ловеч и неговите днешни жители заслужават в новата история на този град да има достойно светло бъдеще! А лагерът „Слънчев бряг“ да е само страница, далечна страница в тази история, която никога повече да не се написва!”

 

Факти бг

Политика

More in Политика

радев-силяновска

Силяновска искала да говори с Радев във Ватикана, той я кани в София

май 23, 2024
ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024
пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024