Политика

Рашков: ГЕРБ са в истерия, защото губят 20 депутати!…. ГЕРБ: ще ти потърсим сметка още утре!

Рашков: ГЕРБ са в истерия, защото губят 20 депутати!…. ГЕРБ: ще ти потърсим сметка още утре!

 

boiko-rashkov

 

 

Вътрешният министър Бойко Рашков отговори на атаката от ГЕРБ за това, че не е опазил вота, с теза, че истеризират поради загуба на гласове. 

 

 

 

 

„Когато една партия започва да губи политическа почва под краката си, започва да говори несвързани неща. Само за 2 месеца губят електорат, който им отнема 15-20 мандата в НС. Не ме интересува какво говорят. Нормално е да отклоняват общественото внимание“, отсече МВР шефът пред Би Ти Ви.

 

 

 

Рашков отчете по-малко нарушения в изборния ден, като похвали полицейските органи за свършеното в последните 10 дни. Той все пак отбеляза разследването за купения вот в Карнобат за над 500 гласа.

 

 

 

„Заедно с прокуратурата свършихме много важна работа. В Дружба, в София преди няколко часа сме получили информация за представител на СИК, който с кандидат-депутат в една кола е осъществявал неправомерни действия. А в Монтана длъжностно лице е извършил такива с директорка на училище за купен вот“, обясни МВР шефът.

 

 

На въпроса кои партии са купували гласове, той отговори, че ще има анализ и всеки случай ще бъде проверен. Засега се въздържа от посочването на конкретни формации.

 

 

 

 

На въпроса за делото срещу Бойко Борисов, Рашков каза, че е дал пълен картбланш на служителите си да действат според закона. Това ще определи и дали лидерът на ГЕРБ ще бъде разследван.

 

 

 

 

 

Малко по-рано днес на извънреден брифинг от ГЕРБ поискаха да бъде потърсена отговорност от служебния вътрешен министър Бойко Рашков заради участие в предаване днес преди края на изборния ден.

 

 

 

По думите на Тома Биков, за пръв път в новата демократична история министърът на вътрешните работи излиза да прави кампания в полза на определени политически сили и в ущърб на други – в случая на ГЕРБ.

 

 

 

 

Не може министър на вътрешните работи да участва в студио преди края на изборния ден, добави на свой ред зам.-председателят на партията Даниел Митов.

 

 
„Този човек е опасен за демокрацията и ние ще му търсим отговорност още утре“, каза Биков. Очакваме първо ЦИК да му потърси отговорност за нарушение на Изборния кодекс, коментира Биков.

 

 

 

Той обяви, че още в първия ден на 46-то Народно събрание ГЕРБ ще извика Рашков в парламента за изслушване.

 

 

 

 

Ще създадем условия да бъде разследвано как този човек е придобил имотите си като държавен служител, ще направим, ако щете анкетна комисия, която да установи „какви ги е вършил по време на предизборната кампания“, посочи още Тома Биков.

 

 

 

 

 
Той допълни, че, вместо да организира изборния ден, служебният вътрешен министър дава интервю в медия, в която назовава поименно ГЕРБ и агитира в полза на други партии. През последните два месеца той мачкаше по всички възможни начини нашите членове и симпатизанти и, въпреки това не получи желания резултат, каза Биков.Свидетели сме на безпрецедентен ден и изборен хаос от сутринта. Това заяви Тома Биков на извънредна пресконференция на ПП ГЕРБ.

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024