Политика

Петков: Бих подкрепил с две ръце президента Румен Радев за втори мандат

Петков: Бих подкрепил с две ръце президента Румен Радев за втори мандат

 

 

big_b_k_tg010

 

 

Бих подкрепил с две ръце президента Румен Радев на изборите за държавен глава, това призна служебният министър на икономиката Кирил Петков по БНТ.

 

 

На въпрос дали е възможно той самият да се кандидатира за президентския вот, Петков отговори: „В никакъв случай, човекът се справя идеално“. Служебният министър похвали държавническия подход на Радев и способността му „да дава свобода на свободни хора“. Петков подчерта, че не е получил нито едно обаждане от президента и хора от обкръжението му да направи едно или друго.

 

 

„Със всяка подмяна и всяка глупост, които виждаме в последните дни, хората проявяват все по-голяма нетърпимост“, коментира Петков.

 

 

 

Той призна, че предпочита протести и поредица от избори, отколкото алтернативата, която е тихо ограбване на държавата. „Най-добрият вариант е стабилност и просперитет, но не сме още там“, каза още икономическият министър.

 

 

 

Хората видяха, че може да има разлика в управлението и да има политици и хора в правителството, които да се грижат за техния интерес. Искам да има стандарт, да сме качили очакванията до някаква степен, че това трябва да се изисква от всеки един човек в администрацията и всеки един ръководител. Трябва да се смени мантрата, че по друг начин не може и всички са крадци. Човек може да е та тези позиции и да защитава публичния интерес. Единственият начин да направим промяна в тази страна е, ако в редовния кабинет вкараме хора, които са независими и чието поприще извън политиката е по-добро отколкото в политиката.

 

 

 

Трябва да изоставим мантрата „всички са маскари“, каза още Кирил Петков. Той посъветва депутатите освен политически спорове в Народното събрание, да започнат и гледането на предложения нов бюджет. В него има достатъчно средства да осъществяване на предизборните обещания, защото има работещ НАП и увеличаване на събираемостта на държавните средства, коментира Петков.

 

 

Бюджетът на Асен Василев трябва да бъде приет, защото иначе нито ще имаме пари за актуализация на пенсиите, нито за бизнеса, нито ще сме готови за КОВИД.

 

 

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024