Политика

Здравният министър и всички от съсловните организации се хванаха за ръце в битката с К19

Здравният министър и всички от съсловните организации се хванаха за ръце в битката с К19

big_payimage-509176

 

 

 

Днес здравният министър Стойчо Кацаров и представители на съсловни организации дадоха извънредна пресконференция, на която призоваха всеки един българин към ваксинация. Това е единственият начин да се справим с кризисната ситуация и да се върнем към нормалния си живот, посочиха лекарите.

 

 

За да се справим, трябва да сме единни. Болестта се предава от човек на човек, ето защо няма как да се справим всеки поединично, обясниха експертите.

 

 

Като символ и послание на това, че в битката трябва да сме единни, да сме заедно и да пазим не само себе си, но и другите, здравният министър и останалите лекари се хванаха за ръце.

 

 

Това е една от най-тежките у нас ковид вълни. Делта варианта е много по-заразен от предишните. За съжаление се оказа и много по-смъртоносен. Здравната система до момента добре се справя. Но следващите две седмици ще бъдат критични.

 

 

Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров.

 

 

Обръщам се към всички медици, сестрите, шофьорите, но най-вече към реанимационните екипи, екипите в линейките – знам колко им е трудно и физически, и психически и емоционално. Гордея се с тях. Гордея се, че съм лекар, като виждам какво правят. Гордея се, че съм българин, като виждам какво правят на предела на силите си, дори и със саможертви. Част от тях загубиха живота си. Това не е само криза. Това е национално бедствие.

 

 

Здравната система не може да се справи сама без нашето участие като граждани. Ако всички ние не се вземем в ръце, ако не спазваме няколко прости правила… Носете ги тия проклети маски. Ограничете контактите си в следващите няколко седмици. Не излизайте, ако не е необходимо. Проветрявайте. Ваксинирайте се. Ваксинирането ще ни извади трайно от това бедствие. Локдаунът е само отлагане. Ваксините са ефективни, коментира министърът.

 

 

Ваксините са безопасни – над 3 млрд. души в света се имунизираха. Можем да се справим. Това е зараза, която се предава от човек на човек, затова няма как да се справим един по един. Можем да се справим само заедно, посочи той.

Политика

More in Политика

c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024