Политика

12 нови народни представители влязоха в НС и се заклеха

12 нови народни представители влязоха в НС и се заклеха

big_payimage-514550

 

 

На мястото на избраните министри днес в Народното събрание влязоха 12 нови депутати и положиха клетва. На банката на премиера сяда Венцислава Любенова, избрана от листата на „Продължаваме промяната“ в Пловдив. Александра Корчева от ПП, избрана в София, заема мястото на вицепремиера Калина Константинова.

 

На мястото на Корнелия Нинова ще седне Емил Георгиев, избран от 25 район София. Мястото на социалния министър Георги Гьоков от БСП заема Момчил Ненов от Стара Загора. На мястото на министъра на туризма Христо Проданов ще седне Благовест Кирилов, избран от София 23 МИР, предаде нюз.бг.

 

 

 

Депутат става Венцислав Петков, той ще заеме мястото на Радостин Василев, министър на спорта. Депутат става и Иван Ганчев от 30 изборен район София, който ще заеме мястото на министъра на земеделието Иван Иванов.

 

 

Калин Ивайлов Иванов от ПП заема мястото на министъра на транспорта Николай Събев. Депутатът, избран от Варна от листата на ПП, Илин Димитров ще замести в парламента мястото на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер. Васил Зашкев, избран от листата на ДБ в София ще заеме мястото на министъра на ел. управлението Божидар Божанов. Ивайло Стайков, избран от Хасково от листата на ПП, става депутат на мястото на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Последният нов депутат е Младен Запрянов, избран от листата на ПП в Хасково – на мястото на министъра на културата Атанас Атанасов.

 

 

 

Депутатите гласуваха и смяна в ръководството на ПГ на БСП. Георги Свиленски става председател на групата, Иван Ченчев и Филип Попов- зам.-председатели.

 

 

Бяха гласувани подадените оставки на народните представители Яна Валникова и Лена Бориславова от „Продължавамe промяната“.

Политика

More in Политика

c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024